Je eigen webshop beginnen doe je zo

Nog maar een paar decennia gleden was het een ontmoedigende taak om een geheel nieuwe online winkel om te zetten – zowel voor kleine verkopers als voor grote ondernemingen. Je moest letterlijk je handen eraf coderen voordat je je eerste verkoop kon doen. Maar het is 2021 en de e-commercewereld is enorm geëvolueerd, waardoor de manier waarop we online winkelen en verkopen verandert. Het is inderdaad nog nooit zo eenvoudig geweest om in korte tijd een online winkel te starten die is afgestemd op jouw unieke zakelijke behoeften. Maar waar begin je? Wij helpen je op weg!

Beginnen bij het einde

De eerste stap is nadenken over je eindproduct. Waarschijnlijk heb je al iets in gedachten, zoals een boetiek kleding winkel of parfumerie. Zorg er in ieder geval voor dat je jezelf in een welvarende niche gaat begeven. Volgens sla je de eerste producten in en ga je op pad met je fotocamera om content te schieten voor op je webshop. Vervolgens dat je na over de winststrategie om de verkoopprijs te betalen. Denk hierbij ook gelijk aan verzendingsmateriaal en zakelijk pakket versturen. Erg vervelend als dit onverwacht nog van je winst afgaat!

Kies een platform

Nu je al het voorbereidend werk hebt gedaan, kies je het juiste e-commerceplatform voor jou. Laat je hierin adviseren en lees je goed in online. Hier kun je de foto’s en prijzen van jouw producten in gaan uploaden. Vergeet je webshop ook niet menselijk te maken door je verhaal achter het bedrijf toe te voegen. Dit geeft betekenis aan de aankoop en trekt meer shoppers naar je winkel.

Marketing plan

Nu dat je klaar bent om je merk te lanceren, moet je een marketing plan maken om dit te realiseren. Hoe ga je bezoekers naar je winkel leiden? Overweeg om te beginnen gratis marketingstrategieën zoals sociale media, zoekmachineoptimalisatie, e-mailmarketing en dergelijke. Als je geld te besteden hebt, kunnen pay-per-click-campagnes en affiliate-verkoopnetwerken een indrukwekkende manier zijn om meer verkeer te genereren en de conversiepercentages te verhogen. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *