Je medewerkers vitaal houden, zo doe je dat!

Wat iedereen buiten het werk om doet, dat moeten ze toch zelf weten? Ja, zeker! Maar het liefst heb jij als werkgever dat je werknemers goed voor zichzelf zorgen. Want als ze energie hebben, stralen ze dat ook naar buiten uit. Bovendien zijn vitale, energieke mensen veel productiever. Je kunt ze niet opleggen gezond te eten en veel te sporten, maar je kunt ze wel stimuleren dit te doen. Hoe? Je kunt een bepaalde boodschap afgeven door middel van relatiegeschenken bedrukken.

Geef ze iets leuks

Mensen vinden het altijd leuk om iets te krijgen. Geef je jouw boodschap af door middel van een relatiegeschenk, dan komt het niet over alsof je het oplegt, maar meer als mogelijkheid. Wat ze ermee doen, blijft aan hen. Laat bijvoorbeeld voor iedereen een bidon bedrukken, of een sportshirt. Bedrukte sportspullen zijn leuk om te dragen én verspreiden jouw bedrijfsnaam. Je zult het zelf ook wel beamen, dat het leuk is om iets nieuws te krijgen. Dat wil je meteen gebruiken. Een mooie bidon, kleding of zelfs een activity tracker kunnen ervoor zorgen dat jouw mensen nog meer gaan bewegen.

Organiseer iets!

Nog een manier om een gezonde levensstijl als optie aan te bieden, en het niet op te leggen, is iets organiseren. Laat mensen kennismaken met sporten. Organiseer bijvoorbeeld een bootcamp of ga op teamuitje naar een voetbaltoernooi. Er zijn mensen die zich specialiseren in bootcamps voor bedrijven. Het is hartstikke leuk en draagt bovendien bij aan het teamgevoel. Daarnaast kun je korting bieden op de sportschool. Relatiegeschenken, bootcamps, uitjes, korting… kost allemaal wel wat geld. Het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat je ze allemaal gaat doen. Eén optie van de vier zal al zichtbaar effect hebben. Vitale, productieve mensen zijn zeker de investering waard!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *