Jouw printer weer optimaal benutten

Jouw printer weer optimaal benutten

Heb je het idee dat jouw printer niet meer dezelfde kwaliteit levert als deze in het begin deed? Dan kan dat meerdere oorzaken hebben. Het hoeft namelijk niet altijd te betekenen dat je naar een nieuwe printer uit hoeft te kijken. Het kan namelijk ook te maken hebben met een verstopping van de kanalen die vanaf de cartridges lopen. Inktresten blijven namelijk regelmatig achter in deze kanalen, waardoor er geen nieuwe inkt meer doorheen kan. Je kunt dan gebruik gaan maken van een reinigingscartridge. Je gaat merken dat je binnen een korte tijd weer de beste documenten in handen hebt.

 

Het reinigingsproces voor open kanalen

Reinigingscartridges kunnen veel voor jou betekenen. Hiervoor hoef je ze alleen maar in de printer te installeren. Je doet dit in dezelfde vakken als waar normaal gesproken een inktcartridge zit. Je kunt dan niet direct gaan printen. Je moet via het hulpprogramma het reinigingsproces starten. Dit proces herhaal je een aantal keer, zodat de kanalen goed doorgespoten worden. Alle inktresten die vastzitten kunnen er weer doorheen komen, zodat er bij jouw volgende afdrukken geen vlekken komen. Mocht het nog niet helemaal gelukt zijn, dan kun je het reinigingsproces nog een aantal keer doen.

 

Geen hinder van het reinigen

Het reinigingsproces kan het beste in de avond uitgevoerd worden. Zo heb je er de rest van de dag geen last van en kun je gewoon door met de werkzaamheden. Ook in de ochtend herhaal je het nog een keer. Daarna plaats je de gewone inktcartridges weer in jouw printer en kun je weer aan de slag. Door regelmatig een reiniging uit te voeren heb je altijd het optimale aan jouw printer en zorg je ervoor dat ieder document er naar behoren uitziet en je deze aan jouw klanten kunt gaan leveren. De vlekken en overgeslagen plekken zijn verleden tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *