Klantgeleiding

Klantgeleiding is het ondersteunen van een dienstenafnemer. Dit is meestal de klant. De klant wordt ondersteund bij het vinden van de juiste dienst. Dit kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan het bieden van telefonische ondersteuning. Er wordt ook steeds vaker gebruik gemaakt van intelligente e-diensten. Aan de hand van de intelligente e-diensten worden de klanten stapje voor stapje naar de juiste dienst geleid. Klantgeleiding kan dus op allerlei manieren. Dit kan digitaal gedaan worden, maar ook fysiek. Denk bijvoorbeeld aan richtingwijzers in de panden. Er kunnen ook verschillende borden staan met daarin informatie om naar de juiste dienst of afdeling te gaan. Klantgeleiding kan op verschillende manieren toegepast worden. Je kunt op verschillende sites klantgeleiding aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan Alrecarshop.

Kosten van klantgeleiding

De kosten voor klantgeleiding kan enorm verschillen. Dit hangt natuurlijk af van wat jij zou willen en op welke manier je dit zou willen. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld borden op te hangen. Hierdoor kan je de klanten naar de juiste afdeling leiden. Ook kun je ervoor kiezen om zuilen te gebruiken. Dit kan je in de winkel zetten en verschillende diensten aanbieden. Vaak wordt een zuil ook gebruikt om plattegronden weer te geven. De klanten kunnen aan de hand van zo een plattegrond zelf bepalen naar welke winkels zij eerst willen gaan, zonder alle winkels af te gaan.

Gemeenten en klantgeleiding

Gemeenten in heel Nederland maken gebruik van klantgeleiding. Dit doen zij door middel van zuilen. In de gemeente kun je terecht en kun je bij de receptie aangeven waarvoor je komt. Door middel van de zuilen kunnen de bezoekers aangeven waar zij voor komen. Hierdoor hoeven zij niet meer in de lange rij bij de receptie te staan. Op de zuilen geef je bijvoorbeeld aan of je voor een paspoort aanvraag komt of dat je het komt ophalen. Hierdoor wordt alles ook bijgehouden. Het is voor de gemeente makkelijker om te kunnen zien hoeveel producten en diensten zij per jaar leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *