Let hierop bij het kiezen van kredietverzekering

Let hierop bij het kiezen van kredietverzekering

Als ondernemer wil je klanten helpen en blij maken, maar je wil ook winst maken. Er komt veel bij kijken om een bedrijf draaiende te houden en het kost nog meer om hier goede winst uit te behalen. Verlies maken door niet betalende klanten lijkt misschien een ‘risico van het vak’, maar dit hoeft het niet te zijn. Met een kredietverzekering ben je verzekert tegen de schade de een niet betalende klant jou aan doet. Het is een lastige keuze. Daarom hier wat punten waar je écht op moet letten.

Beoordelingen

Een eerste makkelijke tip is om uit te gaan van beoordelingen en reviews. Heeft het bedrijf een certificaat? Wat voor cijfer krijgen zij van hun klanten en wat zeggen de mensen die niet tevreden waren? Je kunt veel leren van reviews online. Kijk hier goed naar en Google een aantal bedrijven. Een goede beoordeling is een goed teken. Omzetverzekerd krijgt van hun klanten bijvoorbeeld een 8,5 gemiddeld.

Bedrijfsinformatie

Kredietverzekeraars bieden ook vaak bedrijfsinformatie  over de bedrijven waarmee jij zakendoet. Zo blijf je altijd op de hoogte van de kredietinformatie van jouw zakenpartners. Hier kunnen risico’s op berekend worden om problemen te voorkomen

Landenrisico

Een kredietverzekering wordt vooral gebruikt bij exporterende bedrijven. Een kredietverzekeraar zal kijken naar de politieke en economische stabiliteit van de landen waar jij zaken mee doet. Landen waar het onrustig is op dit gebied brengen meer risico’s met zich mee omdat daar makkelijk betalingsproblemen kunnen optreden. Let dus goed op hoe de kredietverzekeraar die jij overweegt hier mee om gaat.

Dekkingspercentage

Het dekkingspercentage varieert per kredietverzekering en kredietverzekeraar. Dit soort verzekeringen zijn maatwerk en het dekkingspercentage wordt vaak aangepast aan de risico’s verbonden bij jouw soort bedrijf en de bedrijven waarmee je zakendoet. Het dekkingspercentage kan lopen van 75% tot 95%, maar je zult altijd een percentage eigenrisico moeten betalen van 5 tot 25%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *