Let op deze 3 factoren bij kiezen van een vervoerder 

Er zijn 3 basisfactoren waarmee u rekening moet houden voordat u een vervoerder kiest. Het zal altijd moeilijk zijn om te beslissen welke koerier en methode het beste is voor uw onderneming. Daarom zijn hier zijn enkele dingen waarmee u rekening moet houden als het gaat om verzending 

Bestemming 

De bestemming heeft veel invloed op de prijs van een verzending. Vanaf waar worden uw pakketten verstuurd en waar ter wereld moeten ze naar toe? Dit is de grootste factor die de prijs bepaald. Hier moet u dus rekening mee houden bij het kiezen van een vervoerder. Sommige vervoerders zijn goedkoper om internationaal mee te verzenden dan anderen.  

Gewicht  

Hoeveel wegen uw producten? Het is handig om dit te weten bij het kiezen van een vervoerder. De prijs van een verzending hangt namelijk nauw samen met het gewicht van het pakket. Hoe meer het pakket weegt hoe duurder het zal zijn om te versturen.  

Verpakking  

Het is ook nodig om de afmetingen van de pakketten te weten. Hoe groter de verpakking is hoe meer de verzending zal kosten. Als het gaat om verzending van een pakket is de veiligheid van de verpakking essentieel. Zorg dus dat de doos niet te groot en niet te klein is en gebruik altijd een dempend tussenmateriaal zoals piepschuim of noppenfolie.  

Vervoerders Vergelijken 

Als u de grootte van de verpakking weet, het gewicht en de bestemming kunt u vervoerders gaan vergelijken. Verschillende vervoerders laten verschillende factoren namelijk zwaarder wegen in de prijs. Het is daarom aan te raden bij het zakelijk pakket versturen altijd gebruik te maken van een vergelijksite zoals Cheapcargo.nl. Deze rekent automatisch uit welke vervoerder het goedkoopst is om uw pakketten te versturen. Het kan natuurlijk zijn dat de producten die u verzend verschillen in gewicht en afmeting. Pak daarom het gemiddelde. Voer een aantal bestemmingen in waarnaar u het meest zal verzenden. Zo krijgt u een goed beeld welke vervoerder voor u het goedkoopst gaat zijn.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *