Maak gebruik van pallettransport om kosten te besparen

Als je verschillende pakketten meerdere keren naar hetzelfde adres gaat versturen, is het aan te raden om een ​​pallet versturen. Laten we een voorbeeld nemen – als je meer dan 10 pakketten naar hetzelfde adres moet verzenden, is het kosteneffectief om de pakketten op een pallet te plaatsen. Deze keuze hangt af van hoe groot de goederen zijn en ook van het land van bestemming. Stel dat je een pakket wilt versturen binnen Nederland, je verstuurt een pakket tot 32 kg voor € 5,70, om ongeveer 9 pakketten naar hetzelfde adres te sturen. Dit kost je € 51,3, terwijl verzenden via een pallet slechts € 48,71 kost. Dit is dus een heel goed voorbeeld van waarom je zou moeten overwegen om een ​​pallet te verzenden om kosten te besparen.

 

Stuur een pallet voor kwalitatieve levering

Een pallet voor je pakket verzenden kan ook de levering naadloos maken. Bijvoorbeeld als je 9 pakketten naar hetzelfde adres in Nederland wilt sturen voor een bezorgservice van 1 dag. Als je een pakketvervoerder zou gebruiken, is er geen garantie dat die 9 pakketten tegelijkertijd op hun bestemming aankomen. Dat komt omdat de pakketten niet als één zending worden behandeld. Dus door het hele proces van ophalen en bezorgen zullen die pakketten op verschillende tijdstippen dezelfde bestemming bereiken. Het kan zelfs dagen duren voordat sommige pakketten aankomen. Daarom is het ideaal dat je een pallet gebruikt. Zo kunnen pakketten als één zending worden behandeld en de volgende dag als één geheel worden afgeleverd.

 

Maak gebruik van meer gewicht met een pallet

Bij het verzenden van goederen als pakket ben je beperkt tot ongeveer 31,5 kg aan goederen. Bij verzending via een pallet heb je de mogelijkheid om 1000 kg aan goederen te verzenden. Als je goederen echter meer dan 31,5 kg wegen, worden deze automatisch als pallet vervoerd, afhankelijk van de vervoerder. Houd er rekening mee dat het tarief van de zending afhankelijk is van het gewicht van de zending. Dus als het gaat om de mogelijkheid om meer gewicht aan goederen te verzenden, is het gebruik van een pallet ideaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *