Manieren om de band met je team te verbeteren

Als je in een bedrijf in een team werkt, dan spendeer je hier elke week veel tijd mee. Een fijne band hebben met je team is dan natuurlijk prettig om te hebben. Dan gaat de samenwerking soepeler en is het ook een stuk gezelliger. Er zijn verschillende manieren om samen met je team een betere band op te bouwen. Verschillende teambuilding activiteiten kunnen leuk en handig zijn om de band sterker te maken en zo nog beter te kunnen samenwerken. Hieronder hebben we een paar tips voor je om de band met je team te verbeteren:

Teamtrainingen op een leuke manier geven

Team training is vaak standaard in bedrijven. Teamtrainingen moeten toch gebeuren, dus dan kun je ze net zo goed gebruiken om teambuilding op te bouwen en de activiteiten leuker en aantrekkelijker te maken. Je kunt teamtrainingen een stuk leuker en verrassender maken door bijvoorbeeld op een andere manier feedback te geven en te vergaderen. Gooi er wat verrassende elementen in zoals een quiz tussendoor en zorg voor genoeg drinken en versnaperingen. Dan houdt ook iedereen zijn aandacht er meer bij. Zorg ook voor een beetje humor tijdens de team training, dan houdt het team de aandacht er beter bij.

Teambuilding activiteiten organiseren

Ook teambuilding activiteiten zijn een perfecte manier om de band in je team te versterken. Ze heten natuurlijk niet voor niks teambuilding activiteiten. Teambuilding activiteiten kunnen overal gedaan worden, zowel op kantoor als daarbuiten. Of je nu een groot of klein team hebt, je team Nederlands of Engels spreekt of dat er enkel mannen of vrouwen in je team zitten, er zijn genoeg teambuilding activiteiten om uit te kiezen. Op een laagdrempelige en ontspannen manier kun je zo je team beter leren kennen en een band opbouwen. Ga bijvoorbeeld bowlen, sporten of samen een borrel doen.

Gezellige borrels op speciale momenten

Nu we het toch over borrels hebben: ook borrels zijn een leuke en laagdrempelige manier om je collega’s beter te leren kennen buiten het werk om. Om de band met je team sterk te houden is het sowieso aan te raden een paar keer per jaar een gezellige borrel te organiseren. Dit kan op kantoor of in de bedrijfshal, maar natuurlijk ook in een afgehuurd zaaltje. Perfecte dagen voor borrels zijn bijvoorbeeld net voor de kerstvakantie of zomervakantie of als er een jubileum gevierd wordt. Met een drankje in de hand kun je toch iets relaxter met je collega’s kletsen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *