Manieren om zakelijk afval te scheiden

Het is thuis heel gebruikelijk om afval te scheiden. Op kantoor is dat heel anders. Het is echter wel verplicht voor bedrijven om afval te scheiden. Minder dan de helft van wat uit kantoren en winkels komt, wordt niet gerecycled. Wil je hulp bij het scheiden van bedrijfsafval via MilieuServiceNederland.nl? Dan kunnen de volgende tips je helpen.

1. Bedrijfsafval in kaart brengen

Het begint allemaal bij het in kaart brengen van hoeveel afval je bedrijf heeft. Gaat het bijvoorbeeld om veel papier en karton? Of is er juist veel glas of plastic? Wanneer je dit goed in beeld brengt in hoeveelheid en soort, dan kan dat bewustwording creëren. Dat motiveert om minder afval te produceren.

2. De afvalcontainers bij elkaar

Wanneer je weet welke afvalstromen er zijn, dan wordt het inzamelen ook gemakkelijker. Daar kan je dan de juiste containers voor kiezen. Zo is het regelen van een restafval container van MilieuServiceNederland een verstandige keuze. Je zorgt daarnaast voor de andere containers voor de afvalstromen die je verder nog hebt, zoals papier en plastic. Wanneer alles op één plek ingezameld kan worden, dan maakt dat het een stuk gemakkelijker. 

3. Geen eigen afvalbakjes

Je wilt ook zorgen dat de medewerkers allemaal willen meewerken. Daarom is het slim om de eigen afvalbakjes onder de bureaus weg te halen. Daarin worden alle soorten afval namelijk samen verzameld. Dit maakt het scheiden een stuk lastiger. Zo dring je restafval terug en kan je meer scheiden op centrale plekken.

4. Zorg voor een doel

Het is belangrijk om te weten hoeveel afval je nu hebt. Het is ook belangrijk om te bepalen naar welke hoeveelheid je toe wilt. Zeg dat je bijvoorbeeld 10% restafval minder wilt produceren. Dan kan je daaraan werken door goed te scheiden. Zorg dat iedereen de doelstelling ook kent en gemotiveerd is om hieraan te werken.

5. Doe het samen

Het is slim om iedereen in het bedrijf erbij te betrekken. Communiceer goed en sta open voor ideeën van anderen. Op die manier kan je zeker zijn dat je er meer uit kan halen. Dit is ook voor de medewerkers een belangrijke zaak natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *