Materialen voor een BHV cursus

Het is zover, je hebt je ingeschreven voor een BHV cursus. Tijd om je te gaan verdiepen in brandveiligheid en eerste hulp. Tijdens een BHV cursus krijg je een gedeelte theorie, maar natuurlijk bestaat het grootste deel uit praktijk. In een panieksituatie handelen moet ook in de praktijk en dan is het alleen maar fijn als je het een aantal keer in een rustige situatie hebt kunnen oefenen. Maar wat kun je nu verwachten van zo’n BHV cursus en hoe ga je in de praktijk oefenen, zonder dat er iemand gewond is of een brand gaande is?

Wat komt erbij kijken

Uiteraard neemt de trainer allerlei materiaal mee waarmee je kunt oefenen tijdens de BHV training. Dit bhv trainingsmateriaal is allemaal gericht op een crisissituatie zo realistisch mogelijk nabootsen zonder dat er daadwerkelijk bloed of een echte wond bij komt kijken. Zo is er allerlei verband beschikbaar waarmee je kunt oefenen om verschillende wonden te verzorgen. Het onderdeel dat het meest realistisch is tijdens de training is het vuur onderdeel. Er zijn verschillende materialen beschikbaar waarmee er een gecontroleerd vuur kan worden aangemaakt. Deelnemers van de BHV training kunnen met brandblussers, pannendeksels en blusdekens oefenen hoe zij brand moeten bestrijden. Afhankelijk van voor wat voor bedrijf of organisatie de BHV training is zijn er ook situaties na te bootsen waarbij het gebouw vol rook staat met rookgeneratoren.

Veiligheid

De trainer van de BHV cursus houdt uiteraard een oogje in het zeil zodat de deelnemers geen gevaar lopen. Alle materialen worden met regelmaat gecontroleerd voordat deze bij de trainingen worden ingezet. Al het materiaal is speciaal ontwikkeld voor BHV trainingen en is door uitgebreide controles gegaan. Naast veiligheid zijn er ook uitgebreide regels voor hygiëne. Zo zijn de dummy poppen waarop geoefend wordt met reanimeren uitgebreid schoongemaakt en worden tussen de deelnemers door ook gereinigd. Hetzelfde geldt voor verband etc. dat wordt gebruikt, alles wordt uitgebreid gereinigd voordat het wordt gebruikt voor een BHV cursus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *