Maximale service bij zakelijk bestellen

Met behulp van b2b webshop software ben je als bedrijf in staat om zakelijke klanten op alle mogelijke manieren te ondersteunen. Bijna driekwart van de zakelijke bestellingen worden online gedaan. Zakelijke klanten worden anders benaderd dan consumenten. De reden daarvoor is, dat bij zakelijke bestellingen andere dingen een rol spelen. Vanwege de grotere aantallen bestelde producten moet het mogelijk zijn om met staffels interessante kortingen te kunnen geven. Zakelijke prijzen zijn bovendien lager dan consumentenprijzen. Daarom moet een b2b webshop de mogelijkheid hebben om de prijzen te verbergen tot na het moment van inloggen, dus als bekend is dat het bedrijf te maken heeft met een zakelijke relatie.

Maatwerk

De service van b2b webshops gaat echter nog veel verder. Zodra bekend is wat de behoefte is van zakelijke klanten is er een mogelijkheid om niet-relevante artikelen buiten de overzichten te houden. Vooral bij zeer grote zakelijke klanten, die de bestellingen door meerdere personeelsleden laten doen, is het van belang om te werken met autorisatie en rolverdelingen. Bestellingen boven een bepaald bedrag worden dan alleen uitgevoerd na autorisatie van een supervisor. Om ervoor te zorgen dat de productie en uitlevering van producten zo vlot mogelijk verloopt, is de b2b webshop in de meeste gevallen een onderdeel van de ERP software.

De voor- en nadelen van ERP software

ERP software wordt al decennia lang gebruikt. ERP staat voor Enterprise Resource Planning en het doel van de software is het productieproces in al zijn facetten te ondersteunen. Welke facetten deel uitmaken van ERP verschilt per bedrijf, maar het is in principe mogelijk om HR, Service, Productie, CRM, in- en verkoop en het voorraadbeheer als modules samen te laten werken. Het grootste voordeel van ERP is dat er efficiënt, snel en klantvriendelijk kan worden geleverd. Nadelen zijn dat er tamelijk hoge onderhoudskosten aan ERP software  verbonden zijn, en dat het gebruik van ERP soms ten koste gaat van de flexibiliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *