Met behulp van een werving en selectie bureau vind je het juiste personeel voor jouw bedrijf

Werving en selectie ofwel zoeken naar en kiezen van het juiste personeel kost veel tijd. Een werving en selectiebureau kan voor jou op zoek gaan naar een geschikte kandidaat voor een bepaalde functie. Een werving en selectiebureau is namelijk gespecialiseerd in het werven en selecteren van hoger opgeleid vast personeel of personeel dat wordt aangetrokken voor een bepaald project. Natuurlijk is het aannemen van een geschikte kandidaat via een werving en selectiebureau duurder dan wanneer je zelf personeel zoekt en aanneemt. Maar daarvoor gaan ze wel op zoek naar de meest geschikte kandidaat. Dat wordt gedaan aan de hand van een CV maar ook wordt gekeken naar de achtergrond van de potentiële kandidaat, naar de competenties en zijn of haar drijfveren. Ambitie en energie van de potentiële kandidaat zijn ook belangrijke zaken waarna gekeken wordt.

Een executive search bureau wil eerst begrijpen naar wie je op zoek bent

Wordt een executive search bureau ingeschakeld door een bedrijf om op zoek te gaan naar een kandidaat, dan gaat dat bureau eerst op zoek naar het doel van dat bedrijf. Wat wil het bedrijf bereiken met de kandidaat, hoe ziet de cultuur binnen het bedrijf eruit? Het executive search bureau stelt daarna een profiel samen waarmee een werving en selectie campagne opgezet kan worden. Bij een executive search bureau wijken ze het liefst van de geijkte paden af. Dat betekent dat deze niet gaan voor een voor de hand liggende oplossing maar voor een betere oplossing. Bij werving wordt gebruik gemaakt van het profiel dat is opgesteld aan de hand van het bedrijfsonderzoek. Bij de selectie wordt naar het cv en de achtergrond van de kandidaat gekeken maar ook naar drijfveren, persoonlijkheid, competenties, energie en ambitie.

Een werving en selectiebureau heeft inzicht in mensen

Wanneer het alsmaar niet lukt om de juiste kandidaat voor een openstaande vacature te vinden dan kun je vragen of een werving en selectiebureau dit zoeken van je wilt overnemen. Het is van belang dat je met een met werving en selectie bureau in zee gaat waar jezelf echt vertrouwen in hebt. Tijdens de gesprekken tussen jou en een werving en selectie bureau wordt duidelijk wat zij jou kunnen bieden en wat jij van hen mag verwachten! In Nederland hebben toptalenten een ruime keuze aan banen. Zij gaan echt niet zomaar op zoek naar een andere baan. Top talenten moet je dus zoeken en een goed werving en selectiebureau weet die toptalenten ook te vinden. Omdat een werving en selectiebureau weet waar deze toptalenten mee bezig zijn weten ze ook waarmee ze iemand kunnen overhalen om te solliciteren.

 

Werving en selectie ook iets voor jouw bedrijf?

Wanneer je het hele proces van zoeken, identificeren, selecteren en gesprekken voeren naar en met de juiste kandidaat overdraagt aan een werving en selectie bureau hoef je aan het eind van dit proces alleen maar met 2 of 3 kandidaten een gesprek aan te gaan. Het werving en selectiebureau doet al het voorwerk en stelt alleen kandidaten voor die precies passen bij en binnen jouw bedrijf. Wanneer jullie het eens worden over een kandidaat en deze in dienst neemt, betaal je een vooraf afgesproken fee (provisie) aan dat werving en selectiebureau. Vaak is dat een bepaald percentage van het jaarloon van die kandidaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *