Moet je een luchtcompressor kopen of huren?

Luchtcompressoren zijn apparaten die perslucht gebruiken om verschillende taken uit te voeren. Luchtcompressoren hebben veel toepassingen, van het oppompen van banden en het aandrijven van pneumatisch gereedschap tot het opruimen van bouwplaatsen. Als je om welke reden dan ook een luchtcompressor nodig heeft, is er geen reden om er geen te kopen. Als je echter slechts af en toe een luchtcompressor nodig hebt, is huren wellicht een betere optie. Een ​​compressor huren is beter omdat het minder kost dan een compressor kopen. Je kunt geld besparen en dit ergens anders aan besteden. Je kunt rekening houden met onderstaande factoren. Op basis hiervan kun je beslissen of je er een wilt huren of kopen.

Gebruiksfrequentie

Als je je compressor maar één of twee keer per jaar hoeft te gebruiken, is huren waarschijnlijk de beste keuze. Er zijn veel bedrijven die een breed scala aan compressoren verhuren. Deze huur je bijvoorbeeld bij van Elewout. De huurprijs van een compressor verschilt per type compressor. Als je daarentegen de compressor vaak gaat gebruiken, is kopen een goede optie. Een goede vuistregel is dat als je denkt dat je je luchtcompressor meer dan zes maanden per kalenderjaar nodig zult hebben, kopen ondanks de initiële kosten goedkoper kan zijn dan huren. Als je een bedrijf runt in de bouw, is het kopen van een compressor voordelig.

Budget overweging

Voordat je beslist of je een luchtcompressor koopt of huurt, is het belangrijk om na te gaan hoeveel geld je beschikbaar hebt. Als je het je kunt veroorloven en vaak een compressor nodig hebt, dan is kopen misschien de beste optie voor jou. Heb je een klein budget en gebruik je de compressor niet vaak? Dan is huren misschien de juiste keuze. Als je besluit om een compressor aan te schaffen, houd dan ook rekening met de onderhoudskosten. Het bezitten van een compressor betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor reparatie- en onderhoudskosten. Wat je aan deze apparatuur uitgeeft, is het waard. Je kunt deze op elk gewenst moment gebruiken. Met bovenstaande overwegingen kun je wellicht al een betere keuze maken. Ga je huren of kopen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *