Mooi beeld met een beamer en projectiescherm

Ben je een echte fan van tv kijken? Dan is een beamer zeker niet te missen in je huis. Een beamer maakt het tv kijken nog leuker, zeker met muziek uit goede actieve speakers of passieve speakers. Je kunt het op een projectiescherm projecteren of je kunt een muur verven met speciale verf. Daarnaast bieden beamers nog veel andere mogelijkheden Beamers worden ook veel gebruikt op scholen en bedrijven. Wanneer je een beamer gaat kopen is het belangrijk dat je op bepaalde zaken let. Wil je weten welke dat zijn? Dat vertellen we je in dit artikel!

Waar let je op bij een beamer?

Beamers zijn de apparaten die een film of scherm projecteren. Dit kan op verschillende manieren. Zo kun je er bijvoorbeeld een projectiescherm voor gebruiken om het beeld nog mooier tot zijn recht te laten komen. Afhankelijk van het doel waarvoor je de beamer wilt gebruiken, koop je een beamer. Er zijn namelijk verschillende beamers: 

  • Presentatie beamer
  • Movie beamer
  • Professionele beamer
  • Kleine beamer

 

Laat je adviseren door een professional wanneer je niet zeker weet welke beamer het beste bij jou past. Waarom er een verschil is in beamers, heeft te maken met het aantal ANSI Lumen. Dit betekent eigenlijk hoe licht een projectie moet zijn. De beamer moet namelijk in donkere ruimtes minder licht gebruiken dan in lichte ruimtes. Op basis van die factoren, kun je ook een beamer uitzoeken. 

En welk projectiescherm hoort daar dan bij?

Een projectiescherm wordt vaak gecombineerd met een beamer. Dit komt omdat het projectiescherm van speciaal materiaal is gemaakt dat het beeld beter opvangt. Het beeld zal daardoor scherper en mooier zijn. Er zijn ook verschillende soorten projectieschermen: 

  • Elektrisch projectiescherm
  • Handbediende projectiescherm
  • Mobiele projectiescherm
  • Vast projectiescherm in frame

 

Alle projectieschermen zijn in verschillende formaten te krijgen. Een elektrisch projectiescherm wil zeggen dat je deze met één druk op de knop naar beneden kan laten zakken. Een handbediende projectiescherm moet je op eigen kracht naar beneden rollen. Een mobiele projectiescherm is verplaatsbaar. 

 

Een elektrisch en een handbediend projectiescherm kun je aan een muur of plafond laten monteren. Super handig voor een presentatiezaal of klaslokaal. Ben je veel op weg en wil je het liefst je eigen spullen bij je hebben? Dan is een mobiele projectiescherm de beste optie. En heb je een eigen thuisbioscoop? Dan kun je het beste kiezen voor projectiedoek dat in een vast frame is gespannen. Het doek blijft dan op zijn plek, zonder dat je die hoeft uit te rollen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *