Ondernemen met een baby? Zo doe je dat

Ondernemen met een baby? Zo doe je dat

Ondernemen met een baby kan erg lastig zijn, maar het heeft ook juist veel voordelen. Als eigen baas kun je je eigen afspraken plannen en een geheel eigen ritme aannemen samen met je baby. Toch zijn er wel wat tips om het nog makkelijker en leuker te maken. Misschien heb je juist moeite met productief zijn of zoek je meer ruimte voor quality time met je kleintje. Lees dan verder!

Meer quality time met de baby

Een van de valkuilen van ondernemen met een baby is snel weer zo veel mogelijk gaan ondernemen, terwijl je juist ook veel tijd met de baby wil doorbrengen. Dit kun je op een aantal manieren aanpakken. De eerste optie is multitasken. Met een draagzak van Ergobaby bijvoorbeeld. Door je baby bij je te dragen in een draagzak heb je veel contact met elkaar. Het voelt als een fijne knuffel maar je hebt wel je handen vrij. Zo kun je knuffelen en werken tegelijk. Of knuffelen en het huishouden doen tegelijk. Eigenlijk kun je hiermee van alles doen terwijl je lekker knuffelt met je kleintje.

Het volgende wat je kunt doen is een routine plannen. Natuurlijk houdt een baby zich niet strict aan jouw planning, maar door eerst goed te bestuderen hoe jullie natuurlijke routine is kun je aan de hand daarvan een logische planning maken. Sta bijvoorbeeld vroeg op met je baby als deze vroeg wakker is en besteed in de ochtend een paar uur volledig aan de baby.

Productiever werken

Als ondernemer kun je vaak thuis werken. Hoe lekker het ook is om dan de hele dag bij je baby te kunnen zijn, werkt het soms toch productiever om ergens anders te gaan werken. Breng je kleintje naar de opvang of regel een oppas en ga eens een dagdeel werken op een flexplek in een kantoor, in een leuk koffietentje of in een hotel. Zo kun je even een moment inplannen die volledig om je werk draait.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *