Op welke factoren moet je letten bij het kopen van een vaatwasser?

Energie-efficiëntie

In principe gaat het om machines die het milieu zo min mogelijk belasten. Het is een methode om apparaten zo te ontwerpen dat ze zo min mogelijk energie verbruiken tijdens het gebruik. Naast het behalen van een goed energielabel, gaan veel vaatwasser merken verder dan dat om de efficiëntie van hun machines te verbeteren. Ze voegen extra functies toe, zoals vuilsensorcycli, opties voor halve belasting en snelheidswas- of eco-wascycli. Dit is goed voor de natuur en zal u als consument enkele euro’s per jaar besparen.

Efficiënt ontwerp

Als uw budget het toelaat, kunt u overwegen om een ergonomisch ontworpen vaatwasser te kopen die meer vaatwerk in dezelfde ruimte plaatst. Doordachte fabrikanten bieden de slimme opstelling van rekken en tanden, plus het gebruik van compactere tandpatronen om dichter bij de vaat te komen. Dankzij de geavanceerde kracht van de sproeiarmen en sproeiers krijgt u toch een hoogwaardige reiniging. De meeste kwaliteitsvaatwassers zullen ook voorzien zijn van opvouwbare tanden, zodat u grote voorwerpen op het onderste of bovenste rek kunt plaatsen en een aangepaste opstelling van uw vaat kunt maken. Hierdoor kunt u de perfecte plek vinden voor hoge wijnglazen, grote borden, en kommen, of zelfs vazen. Verstelbare rekken creëren extra ruimte voor uw grote of hoge items zoals wijnglazen of grote borden op de bovenste / onderste rekken.

Schoonmaakprestaties

Dit is waar het om gaat. Al het stijlvolle design, de duurzaamheid en de speciale eigenschappen betekenen niet veel als uw vaatwasser de vuile vaat niet goed schoon krijgt. Tegenwoordig zijn er veel vaatwassers, variërend van goedkoop tot zeer duur, en veel van deze vaatwassers zullen u de reinigingskracht geven waar u naar op zoek bent. U zult echter veel extra functies op de markt zien die de reinigingskracht kunnen verhogen voor een meer betrouwbare en grondige vaatwasbeurt. Zo zijn sommige vaatwassers voorzien van een geconcentreerde wasspuit voor sportflessen en andere soorten glazen. U kunt zelfs machines vinden met speciaal ontworpen power-spraycycli om zich te ontdoen van gebakken vet en etenswaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *