Plastic rietjes? Dit zijn de beste alternatieven

Misschien heb je ooit van dit besluit gehoord, maar vanaf 2021 worden plastic rietjes verboden. Plastic rietjes hebben een erg groot aandeel in het vervuilen van het milieu. Zo verdwijnt een groot deel van de plastic rietjes in de wereldzeeën waardoor bijvoorbeeld schildpadden stikken. Veel bedrijven zijn om deze reden opzoek naar alternatieven voor plastic rietjes. Hieronder vind je alle alternatieven op een rijtje.

Papieren rietjes

Papieren rietjes worden het meeste gebruikt als alternatief voor plastic rietjes. Het is een goedkoop alternatief en zijn verkrijgbaar in leuke kleuren en designs. Het enige nadeel van papieren rietjes is dat ze snel zacht worden waardoor ze de smaak van papier kunnen afgeven. Voor de horeca zijn de papieren rietjes een zeer goed alternatief.

Metalen rietjes

Metaal is een sterk materiaal waardoor dit rietje herbruikbaar is. Ze zijn ideaal om mee te nemen in je tas als je uitgaat of naar een restaurant gaat. Het enige nadeel van een metalen rietje is dat ze af en toe naar metaal kunnen smaken. Ze voelen ook erg hard aan de tanden en zijn niet geschikt voor warme drankjes omdat de temperatuur dat erg snel afneemt.

Bamboe rietjes

Rietjes van bamboe zijn herbruikbaar. Na een tijdje kan het wel zijn dat bepaalde smaken in het rietje trekken door ze minimaal absorberen. Een ander nadeel is dat de rietjes niet de vaatwasser kan doen, je zal ze dus zelf moeten afwassen. Een groot voordeel van de bamboe rietjes is dat ze 100% afbreekbaar zijn waardoor dit het meest duurzame alternatief is voor de plastic rietjes.

Stro rietjes

Rietjes van stro zijn ook erg duurzaam en makkelijk composteerbaar. Je kan je ze na gebruik gewoon weggooien. Het nadeel is dat dit deze rietjes nog niet verkrijgbaar zijn in de winkels.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *