Redenen om in zilver te investeren

Als je op zoek bent naar een goede investering, moet zilver zeker op je lijst staan. Het is niet zo duur als goud. Dit betekent dat het beter bereikbaar is en gemakkelijk kan worden opgedeeld in kleinere eenheden om het inkopen in bulk te vergemakkelijken. Omdat het een handelsartikel is dat grotendeels in de industrie wordt gebruikt, zal de waarde ervan waarschijnlijk toenemen met de inflatie. Zilver staat van oudsher bekend als het goud van de arme man. Tegenwoordig biedt het veel van dezelfde voordelen als goud tegen een veel lagere prijs per gram. Fysiek zilver kopen kun je bijna overal en dit maakt het een toegankelijke belegging.

Zilver is de veiligste gok

In zilver beleggen is een veilige investering. Zilver is een veilige haven voor je geld. Als je besluit om in zilver te gaan beleggen, weet dan dat dit een van de veiligste beleggingen is die je kunt maken in het huidige klimaat van economische onzekerheid en financiële instabiliteit. Als je fysiek zilver koopt, kun je deze zelf bewaren en het tevens gebruiken als betaalmiddel. Het nadeel is dat je vaak extra kosten moet rekenen om een kluis aan te schaffen. Toch zijn er bedrijven waar je je zilver kunt opslaan, maar ook hier betaal je maandelijks een klein bedrag om je zilver veilig te bewaren.

Zilver is een geweldige hedge tegen inflatie

Zilver is een uitstekende afdekking tegen inflatie en zou deel moeten uitmaken van de portefeuille van elke belegger. Terwijl goud vaak wordt aangeprezen als een goede inflatiehedge, is zilver hier de afgelopen 50 jaar zelfs beter in geweest. In tijden van hoge inflatie heeft de prijs van zilver de neiging om veel meer te stijgen dan goud. Dit kan worden toegeschreven aan mensen die minder dure metalen gebruiken in hun sieraden en industriële toepassingen wanneer de prijzen hoger zijn. Zilver is niet alleen een sterk anti-inflatoir actief, maar ook een veilige haven voor beleggers in periodes van onzekerheid of financiële onrust. De zilverprijs is in de loop van de tijd meestal ook veel stabieler dan de goudprijs.

Zilver heeft meerdere doelen

Zilver wordt gebruikt in een breed scala aan toepassingen. Zilver is gebruikt als het hoofdbestanddeel van zonnepanelen, batterijen en windturbines. Het zilver in sieraden en zilverwerk geeft een prachtige glans aan de drager of eigenaar. Fotografie is een toepassing van zilver die profiteert van zijn geleidbaarheid en vermogen om licht te reflecteren. Door gebruik te maken van de reflecterende eigenschappen van dit metaal kunnen foto’s worden gemaakt met een verbeterd uiterlijk op een egaal gekleurde achtergrond. Deze toepassingen van zilver maakt zilver een goede investering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *