Ruil jouw bureaustoel in voor een moderne werkkruk

Wissel jij staan, zitten en lopen veel af tijdens jouw werkdag? Ben je op zoek naar een stoel die ondersteuning biedt, maar waarin je ook bewegingsvrijheid hebt? Schuif dan de traditionele bureaustoel aan de kant en ga voor een moderne kantoorstoel. Een werkkruk kan een uitkomst zijn wanneer mobiliteit en flexibiliteit belangrijk is. Lees snel verder om meer te weten te komen.

Past een werkkruk bij mijn werkplek?

In de moderne tijd is jouw werkplek allang niet meer altijd die vaste plek op kantoor. Soms werk je thuis, soms op kantoor, soms op locatie of onderweg. Ook tijdens je werkdag zit je niet altijd meer de hele dag op je bureaustoel. De afwisseling tussen zitten, staan, lopen of zelfs leunen wordt normaal. En ook gemotiveerd door de gezondheidsvoordelen. Op welke plek of hoe jij ook werkt, ergonomie is steeds belangrijker geworden voor de veranderende werkplek. Voor iedere type werkplek en voor alle soorten werkzaamheden is een passende oplossing.

Waarom een werkkruk kopen?
De werkkruk wordt steeds populairder omdat deze een ergonomische, comfortabele zitplaats biedt. Gedurende de werkdag kun je afwisselen en werk je op een verantwoorde en gezonder manier. De werkkruk is speciaal ontworpen om een actieve zithouding aan te nemen, de juiste staande positie te hebben en ondersteuning te krijgen waar nodig. Dit met behoudt van je mobiliteit.

Welke werkkruk moet ik kopen?
Een goede werkkruk heeft een solide zitting, is geschikt voor langdurig zitten en diverse soorten werkplekken. De kruk is duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Veel werkkrukken zijn voorzien van glijdoppen voor stabiliteit of wielen wanneer beweging nodig is.

Kijk van tevoren naar jouw budget en wensen. Start bij het nagaan van de verstellingsmogelijkheden en draaibaarheid. Bekijk de gewenste zithoogte en hoe lang jij zit. Ga voor een vaste of verstelbare zithoogte die past bij jouw lichaamslengte. Voor extra comfort kun je een werkkruk selecteren met een rugsteun of voetring. Wanneer ondersteuning belangrijk is, kun je nagaan of de hoek en hoogte van de rug instelbaar is.

Denk ook aan de kwaliteit en het gebruik zelf. Wanneer comfort belangrijk is voor jou dan is het handig als er meerdere verstelopties zijn. Vaak is er een traploze verstelling en kun je de hendels gebruiken terwijl je zit. Voor kwaliteit kijk je naar de materialen en de draagkracht. Zodat deze past bij jouw lichaamsbouw. Let tot slot ook op het materiaal. Een slijtvast, duurzaam materiaal is praktisch. Met deze bovenstaande tips vind jij de werkkruk die bij jou past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *