Sporten zoals voetbal en tennis op het werk kan je niet alleen gezond houden, maar ook je productiviteit verbeteren

Sporten zoals voetbal en tennis op het werk kan je niet alleen gezond houden, maar ook je productiviteit verbeteren.

Werksport speelt een belangrijke rol bij het fysiek en mentaal gezond houden van mensen en het verbeteren van de productiviteit, zo blijkt uit een nieuwe studie.

Mensen die moeite hebben om fysieke activiteit in te passen in hun drukke leven, moeten profiteren van sportmogelijkheden met collega’s.

Het spelen van teamspellen zoals voetbal, tennis, volleybal en bootcamp zal van nature de conditie, gezondheid en het welzijn verbeteren.

In een onderzoek naar werksport in bedrijven vonden onderzoekers echter ook voordelen voor teamfunctie en organisatieproductiviteit, evenals voor de gezondheid van werknemers.

Verbeteringen in individuele gezondheidsresultaten kunnen van invloed zijn op maatschappelijke uitdagingen en het risico op niet-overdraagbare ziekten en de moraal van alle kosten verminderen.

Verder moeten teamsporten op de werkplek door organisaties worden overwogen vanwege de organisatorische voordelen, zoals lagere ziektekosten en betere werkprestaties en teamcohesie onder de deelnemers.

Andere activiteiten waar de onderzoekers naar keken, waren fietsen, wandelen, zwemmen, tafeltennis, klimmen, trampoline springen en kanoën.

De sporten zijn een geschikt alternatief voor mensen die het moeilijk vinden om in hun vrije tijd aan lichaamsbeweging te doen.

Als gevolg van belemmeringen in de werksfeer tijdens de vrije tijd, kunnen fysieke activiteiten zoals tijden, zoals kinderopvang, mensen belemmeren als het gaat om lichaamsbeweging.

We suggereren niet dat sport op de werkplek fysiek beter voor je is dan fysieke activiteit in de vrije tijd, maar het is een even voordelig alternatief – vooral als het de enige mogelijkheid is om te sporten die je krijgt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *