Stappenplan voor het verkopen van je bedrijfspand

Graag je bedrijfspand verkopen, maar geen idee hoe je dit op de juiste manier aanpakt? Uiteraard is het van belang om dit op een goede manier te regelen, aangezien het waarschijnlijk om een groot geldbedrag gaat wat ermee gemoeid is. We helpen je daarom hieronder graag met een stappenplan voor het verkopen van je bedrijfspand. 

Stap 1: informatie verzamelen

Begin met het verzamelen van de juiste informatie. Wat is de staat van het pand, wat zijn de afmetingen, wie is de eigenaar? Wat voor informatie geeft het kadaster en wat zijn de mogelijkheden met het pand? Dit zijn allemaal zaken die je vooraf inzichtelijk dient te hebben om bij een eventuele geïnteresseerde koper snel te kunnen schakelen. 

Stap 2: goede uitstraling

Ruim het pand op en zorg dat alles er netjes uitziet. Een eerste indruk is ook bij de verkoop van een bedrijfspand van groot belang. Zorg er ook voor dat kapotte zaken gemaakt worden, zodat dit geen slordige indruk wekt. 

Stap 3: prijs bepalen

Laat een makelaar je bedrijfspand bekijken en hier vervolgens een vraagprijs aan hangen. Wil je het helemaal zonder makelaar doen. Kijk dan rond naar vergelijkbare bedrijfspanden in de regio en de bijbehorende vraagprijzen om de waarde te bepalen. Wil je je pand snel kwijt? Via de website van Vastgoedopkoop kun je contact opnemen en vragen of dit bedrijf geïnteresseerd is in het overnemen van je bedrijfspand. Zij zullen snel langskomen om je pand te bekijken, aangeven wat zij het pand waard vinden en of ze interesse hebben om het pand over te nemen. 

Stap 4: afzetkanalen

Op welke kanalen wil je gaan adverteren? Je kunt dit via diverse verkoopplatformen doen, maar als je zo spoedig mogelijk geïnteresseerde personen wilt trekken is het wellicht een beter idee om een makelaar in de arm te nemen. Een makelaar heeft vaak een breed netwerk met potentiële kopers en online platformen waar je alleen als makelaar zijnde op kunt adverteren. Je bedrijfspand zelf verkopen via Vastgoedopkoop.nl is ook een goede optie. 

Stap 5: onderhandelen

Als je een geïnteresseerde koper voor je bedrijfspand hebt, kunnen de onderhandelingen starten. Bedenk van tevoren wat je als uiterste prijs voor je pand wilt hebben en ga de onderhandeling in. Vaak begint de verkopende partij uiteraard met de vraagprijs en zal de andere partij een tegenbod doen. Vervolgens kom je door samen verder te onderhandelen als het goed is tot een prijs waar je beide tevreden mee bent. 

Stap 6: contract opstellen

Leg in een koopovereenkomst alles goed vast. Wat de voorwaarden zijn omtrent de verkoop van het bedrijfspand en alle details omtrent het bedrijfspand. Denk hierbij aan de prijs die jullie overeengekomen zijn, wanneer de overdracht plaatsvindt en of dat de inventaris deels blijft staan of dat het pand leeg moet worden opgeleverd. 

Stap 7: notariële akte 

Is dit allemaal gelukt, dan dient de koopakte te passeren bij de notaris om deze officieel te maken. Vervolgens zal de notaris ervoor zorgen dat alles netjes afgehandeld wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *