Start met beleggen in aandelen

Als kind kreeg je van je ouders te horen dat het goed is om te sparen voor later. Maar tegenwoordig weten we dat slim beleggen een betere optie is dan je geld op een spaarrekening te laten staan. De rente is dusdanig laag dat je spaargeld nauwelijks stijgt. Wanneer je op een slimme manier gaat beleggen  kan de waarde aanzienlijk toenemen. Alleen het risico dat de waarde afneemt bestaat helaas ook. Daarom is het belangrijk om je goed te verdiepen in hoe je slim kan beleggen. In deze blog zal verteld worden wat jij moet weten om een goede start met aandelen te maken.  

Bepaal je budget 

Het is goed om klein te beginnen met het beleggen om het beleggersspel onder de knie te krijgen. Bepaal hiervoor van tevoren je budget. Je hoeft geen duizenden euro’s in te zetten om je geld aanzienlijk te vermeerderen. Met 100 euro kan je ook al een leuke winst behalen en het is niet het einde van de wereld als je eerste belegging niet helemaal loopt zoals verwacht.  

Kies een platform 

Aandelen kopen en verkopen kan via verschillende platformen. Wij raden aan om het te doen via een online broker omdat zij ervaring hebben en heel winstgericht zijn. Op Beleggersspel.nl kan je de verschillende brokers vergelijken. Ook helpen zij jou om een start te maken met het beleggen in aandelen zodat je in mum van tijd, winst weet het te behalen in het spel van beleggen.  

Doe onderzoek 

Als je het platform hebt gekozen kan je het bedrijf kiezen waar jij een aandeel in wil hebben. Doe hiervoor goed onderzoek naar het bedrijf zelf, maar ook naar de branche waarin het bedrijf zit. Kies een bedrijf waarvan jij gelooft dat ze het ver gaan schoppen. Na een aantal beleggingen zal je steeds slimmere investeringen maken. Al snel zal je zien dat het een fantastische keuze was om te gaan beleggen in plaats van je spaargeld op de bank te laten staan. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *