Sunday Night Blues? Wat te doen als je echt geen zin hebt om te werken

Aan al het moois komt een eind, zo ook aan het weekend. De een vindt het prima om weer aan te slag te gaan, maar de ander kan er behoorlijk gestrest door raken. Op zondagavond al niet meer kunnen genieten omdat je al te erg bezig bent met je werkweek? Dan heb je last van Sunday Night Blues. Sunday Night Blues ofwel Sunday Scares wordt in het Nederlands ook wel “zondagavond angst” genoemd. Wat kun je doen om dit gevoel te verminderen? Hier zijn 4 tips!

  1. Begin vrijdag alvast met maandag

Iedereen weet dat vrijdag de beste dag van de week is, want je werkweek is bijna voorbij en het weekend gaat snel beginnen. Maar voordat het weekend begint, moet je eigenlijk op vrijdag gebruik maken om alles al klaar te zetten voor maken. Ruim je bureau op en organiseer alles voor maandag. Dit houdt in dat je al e-mails hebt beantwoord en een to-do list voor maandag hebt klaargemaakt. Maak er ook een regel van om maandagochtend geen vergaderingen in te plannen zodat je rustig je werkweek kunt beginnen.

  1. Maak de leukste plannen

Als je de The Sunday Night Blues wilt omzeilen, moet je er voor zorgen dat je in het weekend iets plant waar je naar uitkijkt. Van het afspreken in een bar vrienden en vriendinnen tot aan een avondje bioscoop. Maar zorg er ook voor dat je voldoende tijd inruimt voor jezelf en/of je gezin. En als jouw zondagavond angst echt enorm is, kun je maar het best leuke activiteiten op zondag plannen. Op deze manier krijg je niet eens de tijd om over maandag na te denken.

  1. Plan ‘leuke’ dingen voor je werkweek

Niet alleen in je weekend, maar ook in je week kun je vanalles en nog wat plannen. Maak wat tijd vrij op vrijdag of zaterdag om plannen te maken voor de komende week. Al is het kleding dragen waar jij je fijn in voelt, je favoriete lunch meenemen. Plan een avond vrij in de week om te sporten of uit eten te gaan. 

  1. Overweeg een andere baan

Hoewel dit misschien een radicale oplossing lijkt, is dit zeker niet iets om uit te sluiten. Misschien is je zondagavond angst een teken dat het tijd is om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Er wordt veel naar personeel in de ICT gezocht of naar zorgpersoneel gezocht. Wanneer je er als een berg tegenop ziet om naar het werk te gaan, kan dit een teken zijn dat je het helemaal niet naar je zin hebt en zou je in deze sectoren zo een nieuwe job kunnen vinden.

 

Wil jij van je Sunday Night Blues af? Volg dan bovenstaande tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *