Tanken als ondernemer of zzp’er

Als je veel zakelijke kilometers maakt als ondernemer of zzp’er, wil je de kosten makkelijk en overzichtelijk kunnen bijhouden. Aangezien de zakelijke kilometers op het bedrijf kunnen worden afgeschreven, is het handig om een goed overzicht te hebben van het aantal gereden kilometers. Wanneer je elektrisch rijdt, wil je jouw auto ook zakelijk kunnen opladen. 

Een tankpas voor ondernemers en zzp’ers

Om een mooie en duidelijk overzicht te krijgen van de kosten die je maakt, door de vele kilometers die je zakelijk rijdt, kun je ervoor kiezen om een tankpas aan te schaffen. Een tankpas biedt de mogelijkheid om van alle tankbeurten een overzichtelijke verzamelfactuur te maken. Zo heb je alle brandstofkosten op één factuur staan. Dit maakt het een stuk gemakkelijker dan wanneer je allemaal losse tankbonnen hebt. Daarnaast is deze tankpas ook nog eens geldig bij meer dan 50.000 tankstations door heel Europa.  De tankpas neemt eveneens de langere zakentrip mee in de facturatie. 

 

Omdat de belasting over brandstof behoorlijk hoog is, kan een tankpas er al snel voor zorgen dat je uiteindelijk minder betaalt voor jouw brandstof. De tankpas zorgt ervoor dat geen bonnetje vergeten wordt en op deze manier kun je het maximale bedrag aan BTW terugvragen. Daarnaast kun je deze tankpas gebruiken voor het opladen van een elektrische auto, de wasstraat betalen en hiermee het parkeren van de bedrijfsauto betalen. 

Aan de tankpas zitten wel kosten verbonden, maar die haal je er gemakkelijk uit met alle voordelen die verbonden zijn aan deze pas. 

Een zakelijke laadpaal

Met de tankpas kun je tevens langs de weg je elektrische auto opladen. Maar om nu elke keer langs de weg te gaan staan om de auto op te kunnen laden, is zonde van de tijd. Deze kostbare tijd voor jou als ondernemer kun je beter gebruiken. Wanneer je als ondernemer een laadpaal huurt, scheelt dit veel tijd. Je kunt bovendien de huurkosten verrekenen en je hebt zekerheid. Wanneer de laadpaal kapot gaat of niet meer goed wil laden, wordt er zo snel mogelijk naar een oplossing gezocht. Voor jou als ondernemer is het natuurlijk belangrijk dat jouw auto (en dus ook het laadstation) altijd beschikbaar is. Daarnaast is deze laadpaal ook maandelijks opzegbaar, waardoor je nergens aan vast zit.   

 

Doordat eventuele storingen snel opgelost worden, is het huren van een laadpaal aantrekkelijk voor een ondernemer. Maar wat het nog aantrekkelijker maakt, is dat deze service bij de huurprijs van de laadpaal inbegrepen is. Zo kom je niet voor onverwachte reparatiekosten van jouw laadpaal te staan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *