Te veel vrije tijd? Met deze tips vul je je dagen!

Momenteel hebben veel mensen erg veel vrije tijd. Het kan zijn dat je niet zo goed weet hoe je je dagen kunt vullen en dit wel graag wilt. We worden overstroomd met veel negatief nieuws en het lijkt erop dat het nog wel even gaat duren voordat we weer overal naartoe kunnen. We hebben daarom hieronder een aantal tips gedeeld hoe je je tijd nuttig kunt gebruiken en tegelijkertijd kunt genieten om er toch een mooie tijd van te maken.

Vrijwilligerswerk

In deze tijd is er veel vrijwilligerswerk die je kunt doen. Zit je veel thuis en kan je helaas niet werken door de quarantaine? Probeer je gebruikelijke ritme aan te houden door vrijwilligerswerk in je buurt te doen! Er zijn veel ouderen die niet uit huis kunnen en waar je bijvoorbeeld boodschappen voor kunt doen of voor kunt koken. Daarnaast kun je ook bellen met eenzame ouderen of kaartjes opsturen. Zoek op internet waar je in jouw buurt kunt helpen en wat voor hulp je kunt bieden.

Knutselen

Er wordt heel veel over gedeeld op social media en ook wij benoemen het. Knutselen is een lekker ontspannen en creatief bezig zijn. Wil je al een tijdje nieuwe schilderijen in huis? Schilder zelf iets moois of zoek online naar inspiratie. Ook kun je zelf sieraden maken of van je oude kleding iets nieuws maken. Met de warme dagen kun je ook in je tuin of op je balkon aan de slag. Heb je altijd al een moestuintje gewild? Online kun je al het materiaal bestellen om aan de slag te gaan.

Cursus of opleiding vanuit huis

Gelukkig kun je veel leren vanaf je bank met je laptop op schoot. Je kunt online een cursus volgen via bijvoorbeeld TC Academy. Dit kan gerelateerd zijn met wat je nu doet, maar je kunt er ook voor kiezen iets heel nieuws te leren. Met inspirerend lesmateriaal kun je veel leren en eventueel toepassen in je huidige functie. Op deze manier kun je er ook achter komen of je je huidige functie daadwerkelijk leuk vindt en of het misschien tijd is voor de volgende stap in je carrière. Ook wanneer je in deze tijd even stilstaat is het een mooie tijd om na te denken wat je precies wilt en hier naartoe te werken. We hebben geluk dat tegenwoordig bijna alles online mogelijk is en je ver kunt komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *