Thuiswerken? Zorg voor een optimale werkplek

Thuiswerken? Zorg voor een optimale werkplek

Door alle nieuwe technologie en mogelijkheden zijn er veel werkzaamheden die vanuit huis gedaan kunnen worden. Sommige mensen combineren naar kantoor gaan en thuiswerken, andere werken volledig thuis. Hiervoor is het van belang dat je een zo optimaal mogelijke werkplek creëert. Een werkplek in huis dient namelijk net zo fijn, of misschien wel fijner, te kunnen werken als een werkplek op kantoor. Een fijne thuiswerkplek hoeft niet duur te zijn. De eerste stap is bijvoorbeeld een kwalitatief tweedehands bureau bestellen. Zo bespaar je op een duur nieuw bureau, maar creëer je toch een werkplek met veel comfort.

De positie van je bureau

Zodra je een bureau hebt aangeschaft, moet je hem natuurlijk ergens kwijt. Het is raadzaam om op zoek te gaan naar een geschikte positie in huis. Hierbij dien je te letten op de lichtinval. Het is bewezen dat goede verlichting je concentratie bevordert. Probeer dus te zoeken naar een plek met veel daglicht. Het fijnste werken is met de daglicht links of rechts naast je, zodat je schermen niet gaan spiegelen en je niet verblind wordt door de zon. Hiernaast wil je natuurlijk niet gestoord of afgeleid worden. Zo kan je het beste kiezen voor een aparte werkkamer als dit mogelijk is. Als je hier geen ruimte voor hebt, kan je ook een hoek van een kamer inrichten als werkplek. Probeer hierbij zoveel mogelijk afleiding van deze werkplek weg te laten.

Een opgeruimde en volledige werkplek

Als laatste maar niet onbelangrijk, dien je goed te zorgen voor een scheiding tussen werk en privé. Dit kan lastig zijn, bijvoorbeeld wanneer je werkplek in je slaapkamer staat. Wat kan helpen is om zo min mogelijk spullen op je bureau te hebben liggen. Bedenk wat je per se nodig hebt, bijvoorbeeld een laptop, muis en toetsenbord en een notitieblok. Ruim je werkplek ook altijd weer op aan het einde van de dag. Hierdoor krijg je rust in je hoofd en slingert er niet van alles rond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *