Tijd gaat voorbij

Kinderen worden zo snel groot. Je oudste zoon bijvoorbeeld staat te popelen om aan zijn installatietechniek opleiding te beginnen. Hij was altijd al geïnteresseerd in technische dingen dus het verbaast je niets. Je vindt het een fijn idee dat hij straks mensen kan gaan helpen om hun werk goed uit te voeren. Hij doet niets liever dan controleren en repareren. Jullie gaan zo’n handige man in huis zeker missen maar gunnen het hem van harte.

Hij is niet alleen

Wat ook een mooi toeval is dat Koen, zijn beste vriend de opleiding ook gaat doen en ze worden ook nog eens huisgenoten. Hoe mooi is dat? Je vindt het wel pittig dat je je zoon moet leren loslaten maar begrijpt heel goed dat hij hier aan toe is. De groei die hij heeft doorgemaakt is echt heel bijzonder. Hij is een stuk minder verlegen en gaat nu echt voor zijn doel. Je hoopt wel dat hij verstandige keuzes maakt en zich niet te veel laat opjagen door Koen. Je zoon heeft respect voor vrouwen, laten we dat alsjeblieft zo houden denk je ongerust.

Veel plezier Mees

De andere twee kinderen vinden het ook heel jammer dat Mees weggaat. Hij kon ze altijd plagen maar ze wisten wat ze aan hem hadden. Vooral je jongste dochter is in tranen maar Mees belooft tijd voor haar vrij te maken. Dan komt hij haar ophalen met de auto, dat vindt ze toch zo leuk? Ze knikt nog een beetje sipjes maar als hij haar kietelt kan ze haar lach niet meer inhouden. Heel veel plezier met je opleiding Mees zegt ze een beetje verlegen. Als ouders zijn jullie blij dat de kinderen het zo goed met elkaar kunnen vinden.

De laatste avond

Jullie zitten twee weken later in de tuin, het is het einde van het geslaagde afscheidsfeestje en wanneer iedereen is uitgezwaaid dringt de realiteit pas echt tot je door: over twee dagen zit hij in z’n nieuwe woning. Nooit meer zijn knuffels s ochtends vroeg. Je wordt er een beetje verdrietig van en hij zegt: Oh mam, niet huilen. Ik kom nog heel vaak langs met was. Je glimlacht een beetje bibberig en bent gewoon heel trots op je zoon. Wanneer je je man aankijkt zie je dat hij hetzelfde voelt. Hij geeft z’n jongen een klap op de schouders en een onhandige mannen-knuffel. Zo zegt hij dan is het nu tijd om naar bed te gaan. Morgen hebben we weer genoeg emoties voor de boeg. Daar stemmen jullie mee in. Jullie zoon stuurt z’n ouders naar boven met de belofte dat hij de tuin netjes zal maken. Wat fijn dat hij dat op zich neemt, hij wordt echt volwassen. En trouwens, je hebt nog twee kinderen waar je je tegenaan kunt bemoeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *