Tips om thuis een goede werkplek te creëren

Door al de maatregelen is thuiswerken nu de norm. We merken dat veel mensen het lastig vinden om thuis te werken. Even tussendoor een wasje draaien is heel verleidelijk wanneer je thuiswerkt. Thuiswerken heeft voor- en nadelen. Dat tussendoor wassen is op zich een voordeel, omdat je altijd bij bent met het huishouden. Een nadeel is bijvoorbeeld dat veel mensen geen goede werkplek hebben en daardoor allerlei lichamelijke klachten oplopen en minder productief zijn. Hoe zorg je nu voor een goede werkplek? We geven je in dit artikel graag wat tips. 

Goede verlichting

Een belangrijke factor is dat je goede verlichting hebt. Veel mensen werken met minimaal 2 beeldschermen, waardoor jouw ogen enorm veel blauw licht moeten verdragen. Als je dan geen goede verlichting in de kamer hebt, kunnen jouw ogen vermoeid raken en daardoor kun je enorme hoofdpijn krijgen. Goede verlichting zijn bijvoorbeeld panelen en als je voor een energiezuinige oplossing wilt gaan zijn led panelen de perfecte keuze. Deze panelen verlichten de hele ruimte, waardoor je goed overzichts licht hebt. Heb je dan alsnog veel last van hoofdpijn of vermoeide ogen? Draag dan een bril met blauw filter. Deze brillen hebben gele glazen die het blauw licht filteren. Dit is prettiger kijken.  

Een bureau

Veel mensen werken aan een eettafel, maar op langer termijn kun je last krijgen van lichamelijke klachten doordat je geen goede werkhouding hebt aan een eettafel. Zorg daarom voor een bureau. Sommige mensen hebben geen kamer over waar zij een bureau in kunnen plaatsen en zijn genoodzaakt om aan de eettafel te werken. Als dit het geval is, is het enorm belangrijk dat je in ieder geval een goede bureaustoel hebt. 

Zorg voor een goede bureaustoel

We zeiden het net al even, sommige mensen zijn genoodzaakt om aan de eettafel te werken en hebben geen ruimte in huis om aan een bureau te werken. Ben jij genoodzaakt om aan de eettafel te werken? Dan is het belangrijk om een goede bureaustoel te hebben. Een werkdag duurt gemiddeld 8 uur per dag en als je dan de hele dag op een eettafelstoel werkt is dit niet optimaal voor jouw rug. Zet daarom een eettafelstoel aan de kant en schuif een bureaustoel aan de eettafel.   

Gebruik een kaars als symbool voor een werkdag

Wat veel mensen lastig vinden is dat een werkdag eigenlijk nooit voorbij is wanneer je thuiswerkt. De verleiding is groot om toch nog even snel achter de computer te duiken om iets af te maken. Heb jij hier ook last van? Gebruik dan een kaars die symbool staat voor een werkdag. Je steekt de kaars ‘s ochtends aan wanneer je aan het werk gaat en wanneer je de kaars uitblaast is de werkdag voorbij. Je mag dan ook niet meer achter jouw computer zitten om toch nog even snel iets voor een klant te regelen. Morgen weer een dag zeggen we dan maar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *