Tips voor een financieel gezond jaar

Zoals in elk jaar begin je altijd met goede voornemens. Nu zijn we alweer in mei en bij veel mensen is het niet gelukt om deze voornemens in hun leven op te nemen. Veel van deze voornemens zijn geld gerelateerd. Veel mensen willen beter met hun geld om gaan om zo misschien een mooie vakantie te kunnen plannen op het einde van het jaar. Maar hoe kun je het eigenlijk beter doen op het financieel gebied? In deze blog geven wij jullie enkele handige tips om er financieel beter voor te staan.

Maak een balans

Het is een goed idee om eerst even een balans te maken van het vorige jaar, of tenminste van de maanden van dit jaar. Zo kun je snel zien wat voor uitgaven je gemaakt hebt en kun je zelf beslissen of deze uitgaven het waard waren. Zijn er misschien maandelijkse uitgaven die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt? Zo hebben veel mensen een fitness abonnement die ze eigenlijk niet gebruiken omdat ze veel liever buiten gaan lopen. Zo een abonnement zou je dan z.s.m. moeten stoppen. Maak het liefst een lijst van de uitgaven die niet nodig waren en waarom. Zo weet je voor de rest van het jaar waar je misschien toch even iets langer over moet nadenken.

 

Vaste lasten

Op vaste lasten kun je vaak goed op besparen. Een andere energieleverancier bijvoorbeeld kan goedkoper zijn dan je huidige. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een energievergelijker om tijd te besparen.

 

Een financiële buffer

Met deze eenvoudige tips zul je al fors kunnen besparen. Wat doe je met het gespaarde geld? Geef dit zeker niet meteen uit. Bespaar tot dat je een kleine financiële buffer hebt. Zo ga je altijd geld hebben als bijvoorbeeld je wasmachine het begeeft.

 

Financieel advies aanvragen

Als dit je allemaal teveel wordt is het een uitstekende idee om financieel advies aan te vragen bij een specialist. Zulke specialisten kunnen je op meerdere vlakken helpen. Zo kun je bijvoorbeeld hulp krijgen van een hypotheekadviseur om hier misschien te kunnen besparen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *