Tips voor een goede bureaustoel

Een groot deel van de werkende mensen in Nederland spendeert zijn meeste tijd achter een bureau. Nu we zo veel mogelijk thuis moeten werken zijn we minder op kantoor te vinden. Je hebt waarschijnlijk je eigen werkplek gecreëerd of zit heel de dag aan de keukentafel. Het vinden van een juiste werkhouding is lastig. Is je bureaustoel ergonomisch? Nee? Dan kan het zijn dat je op lange termijn nek-, schouder- of rugklachten krijgt omdat je een verkeerde zithouding aanneemt of dat je op een verkeerde stoel zit. Door het aanschaffen van ergonomische bureaustoel verminder je het risico dat je klachten krijgt.

Wat is een ergonomische bureaustoel?

Het voordeel van een ergonomische stoel is dat je hem kan aanpassen aan je lichaam. Wat voor jou de beste stoel is hangt af van je lengte en gewicht. Ook heeft iedereen verschillende voorkeur in ondersteuning. Als je een stoel gaat testen moet je op de hoogte van de verstelling letten en kijken of de zitting niet te diep is. Het fijnste is als een stoel een verstelbare rugsteun heeft en een hoofdsteun kan heel fijn zijn maar dit is niet per se nodig. Er zijn nog veel meer optionele mogelijkheden bij het kiezen van een goede bureaustoel. Denk bijvoorbeeld aan breedte en diepte verstelbare armleggers.

Tips voor het instellen

Als je de juiste hoogte gaat bepalen dan moet je zorgen dat je voeten volledig de grond raken als je benen een hoek maken van 90 graden. Je armen moeten ook een hoek van 90 graden maken. Zorgt ervoor dat je je schouders gewoon kan ontspannen. Als je last hebt van je nek is een neksteun ideaal voor ontspanning.

Last but not least, zorg ervoor dat je genoeg beweegt tijdens je werk. Loop af en toe even een rondje. Ook een paar rekoefeningen doen wonderen als je last hebt van je nek, rug en schouders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *