Tips voor het afsluiten van een verzekering

Arbeidsongeschiktheid is een onderwerp waar je het liefst zo min mogelijk tot niet aan zou willen denken. Helemaal niet als je als zzp’er werkt. Niet werken betekent namelijk geen inkomsten en als zelfstandige is dit erg vervelend. Toch kan het zo zijn dat het je als zelfstandige overkomt, bijvoorbeeld door een ongeluk. Bent je zelfstandige, dan moet je de inkomensdaling zelf dragen. 

 

Uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van de zelfstandigen doorgaans geen verzekering afsluit, dit omdat men vindt dat de premie te hoog is. Een andere reden is, is dat de kenmerken van een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp moeilijk te begrijpen is. Lees snel verder voor een aantal handige tips om je op weg te helpen.

Maak je wensen en behoeftes duidelijk

Het is aan te raden om vooraf de wensen en behoeften op papier te zetten die je hebt als je een arbeidsongeschiktheidsverzekering wil afsluiten. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf aan te pakken, maar je kunt ook advies inwinnen hierover. Het is geen gemakkelijke zaak om een goede AOV af te sluiten, Tulpenfonds kan u hierbij wel helpen!

Financiële situatie in kaart brengen

Als je zelfstandige bent, is het handig om je financiële situatie in kaart te brengen. Het in kaart brengen van deze situatie kun je het beste doen aan de hand van de volgende kenmerken/vragen:

 

  • Wat zijn jouw inkomsten?
  • Wat zijn je vast lasten?
  • Inkomen partner (optioneel)?
  • In het bezit van spaargeld?
  • Heb je kinderen?
  • Financiële meevallers (bijvoorbeeld een erfenis of gift)?

 

Als alles in kaart wordt gebracht kunnen verschillende situaties worden overwogen. Als u bijvoorbeeld afhankelijk bent van het inkomen van uw partner, kan het verzekeringsbedrag veel lager zijn. Ook kun je bijvoorbeeld spaargeld inzetten om geen inkomen te verliezen.

Geef alle gegevens correct door

Het klinkt misschien wat vreemd om te zeggen dat je adviseur over de juiste gegevens moet beschikken, maar niet een ieder geeft de juiste gegevens door. Sommige mensen kunnen moeite hebben om te vertellen wat hun bruto inkomsten zijn. Als alle gegevens die aangeleverd worden correct zijn, kan Tulpenfonds je optimaal helpen, want bij hen ben je aan het juiste adres!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *