Tips voor het afsluiten van een zakelijk krediet

Om een onderneming op te richten heb je vaak een startkapitaal nodig. Een startende ondernemer beschikt vaak niet over zo een groot kapitaal. Veel ondernemers twijfelen dan ook om iets op te starten en dat is zonde. Het is altijd mogelijk om financiële hulp/steun te krijgen van de bank mits je goed kan onderbouwen waarom. Wil je graag een onderneming opstarten maar ben je onzeker over hoe je aan het startkapitaal kan komen? Lees dan de tips in dit artikel over het afsluiten van een zakelijk krediet.

Wat is een zakelijk krediet?

Een zakelijk krediet ook wel zakelijke lening of ondernemerskrediet genoemd is een manier van geld lenen bij een zakelijk krediet verstrekker om te kunnen investeren in de onderneming. Met een ondernemerskrediet kan de onderneming bijvoorbeeld opgestart worden, gebouwd, verbouwd of kan er een lease auto aangeschaft worden.

Bij het afsluiten van een zakelijke lening moet er wel altijd rekening gehouden worden met de rente. De hoogte van de rente hangt af van het soort bank en hoe hoog het leenbedrag is. Bijna elke bank in Nederland biedt een zakelijke lening aan. Om een lening af te kunnen sluiten moet je een paar dingen op orde hebben. Hier komen we straks op terug. Als deze zaken niet duidelijk zijn of op orde dan kan de bank een lening weigeren.

Wees duidelijk naar de bank

Een startende ondernemer heeft in de meeste gevallen een zakelijke lening nodig om op te kunnen starten. Bij een startende ondernemer is de bank altijd wat strenger met het uitkeren van een lening dan bij een organisatie die al een aantal jaar bestaat. De bank verwacht dan dat je antwoord kan geven op de onderstaande vragen:

  • Waarvoor heb je een lening nodig? Wees hierin zeer specifiek.
  • Hoelang gaat het duren voordat je de lening terug kan betalen?
  • Hoe wordt het geld van de onderneming verdient?
  • Hoe ziet de prognose van het bedrijf eruit?

Deze vragen zal je moeten beantwoorden aan de hand van cijfers die kunnen onderbouwen hoelang het duurt voordat de lening terugverdiend is. Een bank zal niet zo snel een lening uitkeren als het zeer onzeker is wanneer zij het geld terug kunnen verwachten.

Wat kan je zelf financieren?

Voordat je met je idee naar de bank stapt en vraagt om een zakelijk krediet is het verstandig om bij jezelf stil te staan en te kijken wat je zelf kan financieren. Het is bijna nooit mogelijk om een onderneming op te starten zonder zelf een startkapitaal te hebben. Sparen is altijd mogelijk en je kan kijken of je geld van vrienden en familie kan lenen. Toon dit ook aan bij de bank en je zal veel sneller een lening krijgen.

Eén reactie op “Tips voor het afsluiten van een zakelijk krediet“

  1. Finance biedt commerciële en persoonlijke leningen aan tegen een rentepercentage van 2%, leases en financiële oplossingen voor de middenmarkt die individuen of bedrijven kunnen helpen een sterkere, betere toekomst op te bouwen. Bent u afgewezen door financiële instellingen of staat u onder controle van de schulden? Deze firma zorgt voor de nodige financiële oplossing. Goedkeuring en overdracht van leningen duurt slechts twee werkdagen voor meer informatie: (skyfinance88@gmail.com) of Whats’App-nummer: + 12247574068

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *