Tips voor het inrichten van je bedrijfsterrein

De meeste bedrijven spenderen veel geld aan het inrichten van hun bedrijfspand. Maar het terrein daaromheen? Dat wordt helaas nog vaak vergeten! Zonde, want de uitstraling van een bedrijfsterrein zorgt al voor een eerste indruk bij je bezoekers. Bovendien is het belangrijk dat het terrein op een praktische manier is ingericht, zodat het dagelijks gebruik ervan prettig is.

Kortom, een goed ingericht bedrijfsterrein is van groot belang. In dit artikel geven we je dan ook graag een aantal tips voor het inrichten van je terrein.

Zorg voor duidelijke parkeervakken

De parkeervakken zijn een belangrijk onderdeel van je terrein, want als auto’s te krap op elkaar staan of kriskras door elkaar, ontstaat er een rommelige aanblik en raken de auto’s sneller beschadigd. Zorg daarom dat de parkeervakken duidelijk zijn aangegeven met lijnen. Wil je specifieke parkeerplaatsen vrijhouden? Gebruik dan parkeerbeugels op die plaatsen.

Plaats een fietsenrek

Omdat niet iedereen met de auto naar het werk komt, is een fietsenrek onmisbaar op je bedrijfsterrein. Kies daarbij voor een overdekt rek, zodat bij regenachtig weer de fietsen van je personeel droog blijven. Als de fietsen immers te vaak in de regen staan, kan er roestvorming ontstaan.

Regel toegangscontrole

Een grote ergernis bij veel ondernemers is dat er bezoekers van andere bedrijven op hun terrein parkeren. Zorg daarom voor een toegangscontrole, bijvoorbeeld in de vorm van een slagboom. Plaats voor de duidelijkheid bij de ingang naar je bedrijfsterrein een bord waarmee je verduidelijkt dat het parkeren alleen voor personeel en bezoekers is.

Vergeet het groen niet

Hoe strak een bedrijventerrein er ook uitziet, als je het niet goed onderhoud zal het binnen de kortste keren met onkruid begroeid raken. En wat te denken van bomen, struiken en andere beplanting?

We raden je aan om het groen op je bedrijfsterrein dan ook goed te onderhouden. Om ervoor te zorgen dat je hier geen omkijken naar hebt, is het aan te raden om een hoveniersbedrijf voor terreinonderhoud in te huren. Zo staat je terrein er altijd strak bij!

Investeer in bedrijfsreclame

Voor je gasten is het fijn als ze je terrein en je bedrijfspand op afstand kunnen herkennen. Zorg daarom dat je op de gevel van je bedrijfspand gevelreclame laat plaatsen. Bij de ingang van je bedrijventerrein is het aan te raden om een bord met de bedrijfsnaam en je logo neer te zetten.

Door je bedrijf en het terrein herkenbaar te maken, is het niet alleen voor je gasten gemakkelijker om je bedrijf te vinden, maar kunnen potentiële klanten die je nog niet kennen door het zien van je bedrijfsnaam getriggerd raken om contact met je op te nemen.

Ontspanning op je bedrijventerrein

Tot zover alle praktische zaken met betrekking tot het inrichten van je bedrijfsterrein. Een ander punt dat we nog graag met je willen bespreken, is de aanleg van een bedrijfstuin. De meeste bedrijfsterreinen zijn dermate groot dat er genoeg ruimte is om een bedrijfstuin aan te leggen.

Een tuin biedt vele voordelen. Je biedt je personeel een mogelijkheid om tijdens hun pauze in de buitenlucht te ontspannen. Daarnaast maakt een tuin een positieve indruk op zakelijke relaties die bij je op bezoek komen. Meer informatie over bedrijfstuinen vind je hier: bedrijfstuin laten aanleggen.

Wat is jouw tip?

Heb jij nog een tip die we in dit artikel vergeten zijn om te bespreken? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen en je tip met ons delen. We plaatsen hem graag bij het artikel. Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *