Tips voor het kiezen van de juiste kantoorruimte

Een kantoorruimte is een essentiële factor voor productiviteit. Hier is een checklist met overwegingen voor uw nieuwe kantoorruimte.

De juiste kantoorruimte kan een bedrijf maken of breken. Het is niet eenvoudig om de balans te vinden tussen betaalbaarheid en de perfecte locatie, vooral als uw ervaring beperkt is, maar het is cruciaal om de tijd te nemen om dit te doen.

Het vinden van de juiste kantoorruimte is zo belangrijk omdat uw bedrijf ermee moet blijven leven voor de duur van een leaseovereenkomst. Als je het goed doet, heb je een gelukkig en productief personeel; als je het fout hebt, zullen mensen langzamer werken, verergering veroorzaken en geld verspillen. Hieronder een aantal tips voor het overwegen van een nieuwe kantoorruimte:

  1. De locatie

Is het een veilige buurt?

Als gebouwen goedkoop lijken, is er vaak een zeer goede reden. Is het gebied veilig? Uw personeel en bezoekers zullen zich veiliger voelen wanneer ze uw kantoor bezoeken als het gebied een goede reputatie heeft. Werknemers brengen meer dan acht uur per dag op kantoor door, dus het hebben van een veilige buurt waar uw werknemers zich veilig voelen, zou een prioriteit moeten zijn.

Zijn er goede vervoersverbindingen?

De voor de hand liggende vraag voor kantoren in grote stadscentra is hoe dicht de dichtstbijzijnde metro- of spoorlijn is, maar overweeg ook bus-, fiets- en autoroutes. Uw personeel staat misschien open voor een andere manier van reizen, als er bijvoorbeeld geen treinen zijn, maar een fantastische busverbinding.

Zijn er voorzieningen in de buurt?

Zijn er plaatsen in de buurt waar medewerkers hun lunch kunnen kopen? Waar kunt u klanten meenemen voor een drankje of een maaltijd? Waar kunt u essentiële benodigdheden voor op kantoor kopen

Is het een trendy buurt?

Het vestigen in een gebied met een reputatie als een hotspot voor startende startende of veelbelovende jonge bedrijven kan een positief effect hebben op hoe klanten en medewerkers uw bedrijf bekijken, evenals op de aanwerving – en niet te vergeten bogen op een bloeiende sociale scene.

  1. Het gebouw

Is het gebouw veilig?

Hoe veilig is het gebouw? Hebt u extra beveiliging nodig voor verschillende gebieden? Zijn er recent inbraken geweest? Zijn ramen, dakramen en deuren beveiligd of moeten deze worden gewijzigd bij bewoning?

Zijn er grote bouwwerkzaamheden gepland?

Het is de moeite waard om te vragen naar eventuele langetermijn bouwwerkzaamheden die voor de nabije toekomst zijn gepland. De verhuizing naar een gloednieuw kantoor om erachter te komen dat de verdieping erboven volledig wordt gerenoveerd – en u zich heeft aangemeld om te leven met het lawaai en de rotzooi voor vele maanden – zal geen geweldige ervaring zijn.

Is er parkeergelegenheid of fietsenstalling?

Het heeft geen zin om te analyseren hoe lang het duurt om naar kantoor te rijden of te rijden, tenzij je ook nadenkt over wat je gaat doen met je auto of fiets als je er bent. Zijn er voldoende parkeerplaatsen? Als uw gebouw geen eigen parkeerplaats heeft, is er voldoende parkeergelegenheid in de buurt voor werknemers en vaste bezoekers?

Zijn er concurrenten in het gebouw?

Het lijkt misschien een vreemde overweging, maar u wilt geen personeel van een rivaliserend bedrijf dat in openbare ruimtes rondhangt waar ze de gang van zaken in uw bedrijf kunnen horen, of erger nog, uw potentiële nieuwe klanten liftend.

  1. De ruimte

Is er voldoende ruimte?

Laat uw kantoorontwerpbureau de ruimte ’testen’ voordat u een onroerend goed kiest. Op die manier kunt u er zeker van zijn dat u precies de juiste hoeveelheid ruimte voor uw bedrijf krijgt. Als u dat zich niet kunt veroorloven, kunt u voor kleinere kantoren een potentiële investeerder zoeken die in staat zijn om een bureau, stoelen en andere apparatuur te vertegenwoordigen. Een bureau kopen voor uw kantoorruimte kan ook vaak bij een bedrijf waar u tweedehands kantoorspullen kunt kopen. Dit bespaart ook in de kosten.

Werkt de lay-out voor uw bedrijf?

Kijk eens goed naar de lay-out. Het is gemakkelijk om versteld te staan ​​van een schone, lege ruimte of een opgeruimd pakket kantoren, maar hoe werkt de lay-out voor u? Is het op slechts één verdieping? Zijn er aparte kantoren? Zijn ze groot genoeg of te groot? Is het een open plattegrond? Kunnen gebieden indien nodig gemakkelijk worden verdeeld? Werkt dit met de bestaande werkstijl van uw bedrijf? Is het mogelijk om aanpassingen aan de ruimte uit te voeren? En, als u van plan bent om de ruimte (zelfs tijdelijk) te verdelen, zijn er voldoende uitgangen, ramen, verwarmingseenheden, enz. In elk gebied? Kelly heeft twee adviezen over dit onderwerp: “Grotere plattegronden zijn goedkoper omdat ze de behoefte aan meerdere [pauzekamers], kopieerpunten, enz. Verminderen”, en “Onregelmatig gevormde gebouwen passen op minder bureaus en verhogen uw kosten per werknemer per vierkante voet. ”

Is er ruimte om uit te breiden?

Eindelijk, het is een voor de hand liggende, maar als je hoopt op groei, zorg er dan voor dat er ruimte is om te groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *