Trendontwikkeling van de afvulmachines

Afvulmachines zijn er in vele soorten en maten en voor bijna elk voedingsmiddelenbedrijf een must. Het is geen geheim dat er tegenwoordig veel ontwikkelingen zijn binnen de techniek. De technologie wordt steeds slimmer en geavanceerder. Dit heeft ook zijn weerslag op de afvulmachines. Graag nemen we jullie mee door de ontwikkelingen.

Algemene trends

  • De trend van semi-automatische vulmachines naar volledig geautomatiseerde vulmachines blijft maar stijgen. De investering in de volautomatische machine wordt in de meeste gevallen al binnen 2 à 3 jaar terug verdiend. Dit komt onder andere door een besparing op de arbeidskosten een verbetering in de ergonomische omstandigheden van de bestuurder van de machine.
  • Niet alleen op ergonomisch gebied wordt de bestuurder van de machine beter beschermd, ook tegen stof en andere dampen wordt door middel van investeringen steeds meer geïmplementeerd.
  • Een negatieve trend die zich aan blijft houden is dat er veel cybercriminaliteit is. Dit klinkt misschien gek voor de branche, maar veel organisaties kiezen ervoor om de machine volledig van het internet af te sluiten, waardoor er geen hulp op afstand etc. mogelijk is als er problemen met de machine zijn. Hiervoor moet er een monteur fysiek naar locatie komen waardoor het productieproces voor een langere periode stil kan komen te liggen.

Trends vulmachine met zakken

  • Er worden steeds minder afvulmachines geleverd die ook zakken van 50 kilogram kunnen verpakken. Deze zakken worden ook steeds minder gangbaar binnen de in- en export.
  • Dat betekent automatisch dat er andere maten in opkomst zijn. We zien dat de afvulmachines van 10-25 in populariteit aan het toenemen zijn.
  • Er is steeds meer vraag naar machines met een bedieningspaneel op de machine zelf. Met name om de processtatus te checken is dit een veel gevraagde toepassing.

Trends afvulmachine voor vloeistoffen

  • Strengere eisen voor traceerbaarheid van producten, onder andere door het gebruik van RFID-tags.
  • Omdat er meer buizen voor een bepaald product aan de vulmachines worden toegevoegd, wordt het spoelen geminimaliseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *