Twee tips rondom de wetgeving die ook jou kunnen helpen!

De Nederlandse wetgeving is er enerzijds om ons sturing te geven, maar anderzijds ook om ons te beschermen. Omdat het regeer-en leefklimaat continu verandert, veranderen de wetten en regels ook continu mee. Het is dan ook ontzettend goed te begrijpen als je niet van alle wetten en regels op de hoogte bent. Dit is op zichzelf natuurlijk zonde. Omdat deze wetten en regels er zijn om ons te beschermen is het goed om als burger op de hoogte te zijn van zo veel mogelijk wetten en regels. Daarom geven we je in deze blog enkele voorbeelden van wetten die jou in het verleden misschien wel hadden kunnen helpen. Aan de hand van deze tips weet je zeker dat jou in de toekomst geen onrecht (op dit gebied) aangedaan zal worden!

Rechten op de werkvloer

Als werknemer word je in Nederland ontzettend goed beschermd. Omdat veel mensen hier niet van op de hoogte zijn wordt hier helaas in veel gevallen veel te weinig mee gedaan. Men weet in deze gevallen niet wat de rechten zijn en hierdoor maakt men hier ook geen aanspraak op. Hiermee doe je jezelf ontzettend tekort als werknemer en ligt misbruik door de werkgever al gauw om de hoek. Dit geldt natuurlijk voor werkgerelateerde rechten, maar ook zeker voor bijvoorbeeld rechten bij discriminatie op de werkvloer. We raden je dan ook aan om jezelf zo breed mogelijk te oriënteren als het gaat om rechten op de werkvloer. Zo neem je jezelf in bescherming en kan niet rechtsgeldig gedrag van de werkgever direct onder de loep worden genomen.

Rechten rondom schadevergoeding

In Nederland kun je in veel gevallen van schade aanspraak doen op een schadevergoeding. Denk hierbij aan een vergoeding voor mentaal geleden schade bij een incident, een vergoeding bij letselschade of bijvoorbeeld een schadevergoeding na misbruik. Deze schadevergoedingen zijn er om jou te helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van jouw leven na een voorval. Het is daarom aan te raden je goed in te lezen op het gebied van wetten en regels rondom schadevergoedingen. Je doet jezelf namelijk te kort als je hier niet van op de hoogte bent en kunt hierdoor zomaar duizenden euro’s mislopen. Hierin is het belangrijk om te vermelden dat wanneer je vindt dat je te weinig hebt ontvangen in een dergelijke zaak je altijd kan vragen om een letselschade second opinion. Hierin wordt de zaak nogmaals bekeken en kun je zomaar een betere schadevergoeding krijgen dan dat je in eerste instantie zou krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *