Veel computers niet in gebruik binnen uw bedrijf? Laat deze opkopen of recyclen!

Geen enkel bedrijf kan tegenwoordig meer zonder computerapparatuur, tablets en apparaten voor opslag. Op een gegeven moment is al deze apparatuur natuurlijk aan vervanging toe en dan is het de vraag wat u met de oude exemplaren moet doen.

Verwerken van oude elektronica
Veel bedrijven weten niet goed wat ze met hun oude computers, laptops, harde schijven en andere afgeschreven elektronica moeten doen. Vaak belandt het in een kast en kijkt men er niet meer naar om. Dat is zonde, want deze ruimte kunt u natuurlijk wel beter gebruiken. Ook is het zonde van de hardware zelf, dit kan namelijk soms nog goed gebruikt worden of anders gerecycled worden!

Recycling van hardware
In alle hardware zitten onderdelen die schaars zijn en waar grote vraag naar is. Er zit bijvoorbeeld vaak goud en zilver in verwerkt, maar ook koper, ijzer en palladium. Deze grondstoffen zijn beperkt beschikbaar en bij het winnen ervan wordt er vaak gewerkt met schadelijke chemicaliën. Om nog maar te zwijgen over de uitbuiting van mijnwerkers. Computers laten recyclen zorgt er dus voor dat de grondstoffen worden teruggewonnen. Zo hoeven er minder grondstoffen gewonnen te worden, wat dit een zeer duurzame keus maakt.

Doorverkopen van hardware
Als hardware nog in een goede staat verkeert en ook nog niet erg oud is, dan is daar nog best een markt voor. Er zijn verschillende particulieren en bedrijven die geïnteresseerd zijn in het tweedehands kopen van deze apparatuur. Op die manier kunt u nog wat geld verdienen aan uw afgeschreven hardware. Bovendien wordt de elektronica zo langer gebruikt, wat met het oog op duurzaamheid ook een pluspunt is.

Verwijderen van data
Of u nu uw hardware door wilt verkopen of wilt laten recyclen, belangrijk is dat alle data eerst grondig verwijderd wordt. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat na het verwijderen van bestanden ze vaak nog terug te vinden zijn, ergens op de harde schijf. U wilt natuurlijk niet dat uw bedrijfsgegevens in andere handen terecht komen en dat is voor veel bedrijven een reden om hun apparatuur niet weg te doen. Maar ook als het bij u in een kast ligt, is er risico op het lekken van gegevens. Apparatuur kan dan immers gestolen worden en aangezien de beveiliging van de hardware niet meer bijgewerkt wordt, kan men gemakkelijker bij gegevens komen.

Laat het opkopen door een specialist
Hoe lost u dit nu op? Het is aan te raden om uw oude hardware op te laten kopen of te laten recyclen door een specialist op dit gebied! Zij kunnen er dan voor zorgen dat alle data volledig verwijderd wordt, zodat bedrijfsgegevens niet in andere handen terecht kunnen komen. Vervolgens kunnen zij kijken of de hardware nog verkocht kan worden of dat het gerecycled moet worden. Zo weet u zeker dat uw gegevens veilig zijn en dat u een duurzame keus maakt. Bovendien houdt u er soms ook nog wat geld aan over! Een mooi voorbeeld van een IT dienstverlener die computers opkoopt is CTC IT Solutions. Deze specialist koopt op, recyclet, verwijdert data en verkoopt door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *