Veilig digitaliseren met subsidies

Anno 2021 is het niet meer voldoende om enkel de interne bedrijfsprocessen aandacht te geven om je bedrijf te beschermen. Cybersecurity wordt steeds meer een onderdeel van de innovatie-en digitalisering vraagstukken van ondernemers omdat cyberincidenten een enorme impact op je organisatie en je verdienvermogen kunnen hebben.

 

Cybersecurity als randvoorwaarde voor innovatie

De aandacht voor cybersecurity onder ondernemers groeit. Alleen het beschermen van interne processen is niet langer genoeg. Eigenlijk zou cybersecurity een onderdeel moeten zijn van de innovatie- en digitalisering vraagstukken van elk bedrijf. Wanneer we spreken over cybersecurity binnen een innovatieplan, dan kan er aanspraak gemaakt worden op de MIT subsidie.

 

Wat is de MIT subsidie?

MIT staat voor MKB Innovatiestimulering Regio en Topsectoren. Door de MIT subsidie aan te vragen kun je als ondernemer €20.000,- ontvangen om de technische en economische risico’s van uw innovatie in kaart te brengen. Daarnaast verlaag je hiermee de drempel naar een eventueel vervolgtraject voor innovatie in cybersecurity.

 

De mens als essentiële schakel

Naast de techniek blijft de mens (je personeel) ongekend belangrijk. Ook je personeel moet meegaan met de laatste ontwikkelingen. Wil je zorgen dat je personeel goed op de hoogte is van alle ontwikkelingen omtrent cybersecurity? Dan kun je aanspraak maken op de SLIM subsidie. MKB bedrijven kunnen hiermee tot € 25.000,- subsidie ontvangen. De belangrijkste thema’s binnen dit subsidiebudget zijn de ‘security skills’ en de subsidie is gericht op scholing van personeel. Hierbij komen niet alleen externe, maar ook interne loonkosten in aanmerking.

 

Overige subsidies

Ben je niet bekend in subsidieland, maar heb je het vermoeden dat er voor jouw bedrijf wellicht ook een subsidie moet zijn? Check dan eens het subsidieoverzicht van Leap, hierin vind je regionale subsidies, subsidies met een tijdelijke aanvraagperiode of doorlopende subsidies zoals de WBSO subsidie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *