Verhoog de teamefficiëntie met slimme verlichting

Slimme verlichting wordt thuis vaak gebruikt om redenen van puur gemak. Wist u echter dat het ook in kantoren kan worden gebruikt om de teamefficiëntie te vergroten?

Over slimme verlichting in uw huis gesproken: stel u voor dat u ’s ochtends wakker wordt met zonsopgangtinten die geleidelijk opkomen om u de dag te vergemakkelijken.

Tegen de tijd dat je klaar bent om op te staan, zijn de lichten op volle sterkte zodat je de goede kant op kunt gaan, idealiter begeleid door muziek terwijl je ochtendroutine in volle gang komt.

Slimme verlichting op de werkplek

Maar hoe zit het met slimme verlichting, zoals een smart lamp op de werkplek?

Normaal gesproken is het verminderen van het elektriciteitsverbruik de drijfveer voor de meeste bedrijven die energiezuinige LED’s installeren.

Als u eenmaal creatief bent met intelligente verlichting, kunt u veel voordelen vinden naast een mager energierekening. Slimme verlichting kan de productiviteit verhogen en teams nog efficiënter maken.

Hoe kun je dit bereiken?

Hier zijn vijf eenvoudige manieren om uw kantoor een meer gefocuste en productieve plek te maken met effectief gebruik van slimme verlichting.

  1. Ga aan de slag met natuurlijk licht
  2. Bouw LED’s in om de algehele prestaties te verbeteren
  3. Programmeerbare verlichting om de helderheidsniveaus te optimaliseren
  4. Gebruik verschillende kleuren voor verschillende gebieden
  5. Pas de verlichting aan uw personeelsbestand aan

Ga aan de slag met natuurlijk licht

Voordat u nadenkt over het upgraden van de verlichting, moet u zich afvragen of uw kantoor voldoende natuurlijk licht krijgt.

Een onderzoek toonde aan dat werknemers in kantoren met veel natuurlijk licht bijna een uur meer slaap genoten dan werknemers in ramenloze kantoren.

Als je een gebouw van de grond af ontwerpt, is dit een gebied waarop je je moet concentreren. Gebruik zoveel mogelijk helder glas. Overweeg glazen panelen te gebruiken voor binnenmuren. Let ook niet op de effectiviteit van dakramen.

Omdat mensen tot 90% van hun tijd binnenshuis doorbrengen, kan blootstelling aan zo weinig als 15 minuten natuurlijk licht endorfines in je hersenen vrijmaken waardoor je je goed voelt. Als je je goed voelt, presteer je waarschijnlijk beter op het werk.

Bouw LED’s in om de algehele prestaties te verbeteren

Een onderzoek naar verlichting, welzijn en prestaties op het werk toonde aan dat verlichting een van de cruciale factoren was die zowel het welzijn als de productiviteit bevorderden. Als u niet genoeg natuurlijk licht in uw kantoren kunt krijgen, zijn LED-lampen een effectief alternatief.

Waarom zou u dit type verlichting echter naast energie-efficiëntie gebruiken?

Enkele voordelen van LED’s op de werkplek zijn:

  • Verminderde hoofdpijn en vermoeide ogen met leds in vergelijking met traditionele tl-verlichting
  • Mogelijkheid om verschillende verlichtingszones te creëren met slimme LED’s, zodat u afzonderlijke werkgebieden kunt creëren met geoptimaliseerde verlichting
  • De leessnelheid wordt tot 5% verbeterd onder LED-verlichting en de nauwkeurigheid neemt ook toe. Beide leiden tot verbeterde efficiëntie en productiviteit

LED’s komen het dichtst bij natuurlijk zonlicht en kunnen helpen bij stemming, energieniveaus en algehele vitaliteit. Een gezond en gelukkig personeelsbestand is een productief personeelsbestand.

Programmeerbare verlichting om de helderheidsniveaus te optimaliseren

Op een eenvoudig niveau bespaart het automatiseren van verlichting op de werkplek onmiddellijk tijd, aangezien het personeel niet constant probeert de helderheidsniveaus te wijzigen. Net als bij u thuis, is het plannen van alledaagse handelingen een enorme tijdsbesparing.

Het is niet meer dan normaal dat mensen in de loop van een dag vlaggen. Waarom zou u na de lunch, met het verteren van voedsel en een hoog energieniveau, geen uitbarsting van helderdere verlichting introduceren om de efficiëntie van het team te vergroten?

Mensgerichte verlichting (HCL) richt zich op de niet-visuele fotoreceptoren in het oog.HCL bootst de natuurlijke voortgang van daglicht na, gebaseerd op de circadiane ritmes van uw lichaam. Zelfs als je niet genoeg natuurlijk licht op kantoor hebt, is mensgerichte verlichting het beste alternatief.

Gebruik verschillende kleuren voor verschillende gebieden

Met de meeste slimme lampen die u tot 16 miljoen kleuren bieden, hoeft u niet bang te zijn om te experimenteren, vooral als het de efficiëntie van uw team ten goede komt.

De kleur van verlichting heeft een sterke correlatie met sfeer en prestaties. Hoewel rood licht kalmerend kan zijn, kan blauw licht de alertheid en het energieniveau helpen verhogen.

Als uw kantoren verschillende gebieden hebben die taakspecifiek zijn, kunt u ze opsplitsen met lampen in verschillende kleuren. Hoewel u misschien helder wit licht wilt voor een belangrijke vergadering in de vroege ochtend, kan uw creatieve afdeling profiteren van een mix van kleuren.

 

Pas de verlichting aan uw personeelsbestand aan

Ten slotte zijn niet alle werkruimten gelijk gemaakt, dus wees niet bang om de verlichting aan te passen zodat deze past. Als u de verlichting op uw werkplek richt, neemt de efficiëntie van uw team gegarandeerd toe.

Hoewel het automatiseren van verlichting belangrijk is, moet u uw werknemers ook de kans geven om instellingen te overschrijven. Iedereen is anders en zelfs de leeftijd brengt veranderingen teweeg waar je rekening mee moet houden. Een 45-jarige heeft bijvoorbeeld tweemaal zoveel licht nodig om een ​​vergelijkbare taak uit te voeren als een 20-jarige nodig heeft.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *