Verschillende soorten contracten

Als je werknemers wilt gaan aannemen, is het belangrijk om te weten wat voor verschillende soorten contracten er zijn. Er zijn er namelijk meer contracten dan alleen het tijdelijke en vaste contract waar je nu waarschijnlijk aan denkt. In dit artikel gaan we je meer uitleggen over de verschillende contracten die er allemaal zijn, wat deze contracten inhouden en aan het einde een tip om aan lege contracten te komen die makkelijk zijn in te vullen en aan te passen. Als je een beginnende baas of aannemer bent, dan is dit artikel goed om even door te lezen. Zo kun je goed ingelezen beginnen met werknemers aannemen.

Tijdelijk contract

Ten eerste willen we je meer vertellen over het tijdelijk contract. Dit contract wordt namelijk het meeste gebruikt en komt ook het meeste voor. Een tijdelijk contract is een arbeidsovereenkomst voor een bepaalde tijd. Na deze periode loopt het contract af of kan deze verlengd worden met hetzelfde of een ander contract. De meeste tijdelijke contracten duren een half jaar of een jaartje, waarna wordt gekeken of de samenwerking wordt doorgezet. Dit moet tijdig, vaak minimaal een maand voor aflopen van het contract, worden besproken. Zo kun je eventueel op zoek naar iets nieuws.

Andere soorten arbeidscontracten

Naast het tijdelijke contract zijn er nog veel meer soorten arbeidscontract. Zo heb je het vaste arbeidscontract, waarbij je voor een onbepaalde tijd wordt aangenomen. Er is ook nog een oproepovereenkomst, waarbij je opgeroepen wordt als je nodig bent. Daarnaast is er ook nog het nulurencontract en min-maxcontract waarbij het dus gaat over het urenaantal die je werkt. Dan is er natuurlijk ook nog een uitzendcontract, voor als je wordt uitgezonden en via een uitzendbureau werkt. Een paar wat minder bekende contracten zijn dan nog een payrollcontract, modelovereenkomst en detacheringscontract.

Al deze contracten hebben een eigen doel en zijn specifiek voor een bepaalde overeenkomst gemaakt. Doe hier altijd even goed onderzoek naar, zodat je zeker weet dat je de toekomstige werknemer het juiste contract aanbiedt. Dat is voor zowel de werkgever als de werknemer belangrijk.

Download lege contracten makkelijk op het internet

Een contract helemaal zelf opstellen kan veel werk zijn, maar gelukkig hoeft dat tegenwoordig niet meer. Contracten zijn namelijk ook makkelijk op het internet te downloaden. Je past makkelijk een paar dingen aan op basis van de gemaakte afspraken en dan kun je het gedownloade contract leeg opsturen. Net zo makkelijk en scheelt een hoop tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *