Verzorgd naar kantoor: hoe ging dat ook alweer?

Thuiswerken doen we inmiddels al ruim een jaar, waardoor we kantoorgewoontes inmiddels een eigen draai hebben gegeven. Zo hebben we al een jaar niet meer met collega’s bij het koffiezetapparaat gesproken en is een overhemd met joggingsbroek de nieuwste trend geworden. Wanneer het thuiswerkadvies echter komt te vervallen, moeten we straks helemaal opnieuw socialiseren. Welke thuiswerkgewoontes kunnen we namelijk ook op kantoor doorzetten en welke thuiswerkmethoden zijn echt not done op kantoor? In dit artikel bereiden we je voor op je eerste werkdag post-corona, zodat je precies weet hoe je professioneel op kantoor voor de dag kunt komen.

  1. Laat de joggingsbroek thuis

Comfortabel thuiswerken vatten sommige mensen op als het dragen van een joggingsbroek in plaats van hun nette broek. Je collega’s zagen online immers alleen je gezicht, hals en schouders. Wanneer je echter weer naar kantoor mag, is het sterk af te raden om in joggingsbroek naar het werk te komen. Dat betekent niet dat we niets kunnen leren van het comfort van een joggingsbroek; een fijne broek is namelijk erg belangrijk is om uren achter je bureau door te kunnen brengen. Investeer dus in een goede, nette broek, zodat je je joggingsbroek met liefde thuislaat. 

  1. Vergeet je lenzen niet in te doen

Heb jij een bril of lenzen voor veraf? Dan heb je deze tijdens het thuiswerken misschien vast niet altijd in gehad, aangezien je laptopscherm slechts tientallen centimeters van je ogen verwijderd waren. Wanneer je echter weer naar het werk moet reizen of presentaties in de vergaderzaal moet bijwonen, zijn je lenzen onmisbaar. Misschien zul je in het begin echter droge ogen ervaren, waardoor het aan te raden is om eens verschillende soorten lenzen te proberen. Zo zijn er genoeg voordelige daglenzen om te proberen.

  1. Wees verzorgd en draag schone kleding

Op communicatieprogramma’s zoals Skype en Zoom zorgden filters ervoor dat je een egale huid had, je haar er fris uitzag en een vlekje op je kleding verbloemd werd. Als je echter weer op de werkvloer verschijnt, zijn deze filters verleden tijd en moet je verzorgd voor de dag komen. Wees dus niet laks, maar besteed aandacht aan je uiterlijke verzorging en kledingstijl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *