Visum Rusland aanvragen doet u zo!

Rusland is een prachtig en divers land dat allerlei bijzondere locaties kent. Ten eerste is het natuurlijk een gigantisch land, waardoor het enorm veel verschillende landschappen kent. Van prachtig uitgestrekte bossen en ruige gebergten, tot de ijzige vlakten van Siberië. Het is dan ook niet gek dat veel mensen voor toeristische doeleinden in de richting van Rusland trekken. Immers zijn er ook prachtige culturele plaatsen te bezoeken en natuurlijk de stad Moskou. Het is dan ook niet gek dat dit land van bijna 150 miljoen inwoners elk jaar vele toeristen krijgt. Ook voor zaken is er in Rusland veel te beleven. Het land is rijk aan enorme internationale organisaties die regelmatig bezoek krijgen van collega’s van over de hele wereld. Kortom, er zijn vele redenen om naar Rusland te willen of moeten reizen. Echter heeft u voor een dergelijk bezoek wel een visum Rusland nodig. 

Wanneer heb ik een visum Rusland nodig?

Rusland kent strenge regels wat betreft het aanvragen van een visum en reizen naar Rusland. U dient dan ook voor bijna elke reis naar Rusland een visum Rusland aan te vragen. Het enige moment dat u geen visum nodig heeft, is wanneer u op doorreis bent met het vliegtuig, naar een bestemming buiten Rusland en hierbij een layover hebt op een Russische airport. Echter dient u hierbij de airport niet te verlaten en binnen vierentwintig uur weer door te vliegen. Vertrekt uw vlucht na vierentwintig uur? Dan dient u voor uw vertrek in Nederland contact op te nemen met de Russische ambassade om te kijken of u wellicht een visum Rusland nodig heeft. Is dit het geval? Dan kunt u het beste zorgen dat u op tijd begint met de aanvraag van dit visum.

Een visum aanvragen voor toeristen

Een visum Rusland aanvragen voor toerisme is snel geregeld. Vooral als u hulp ingeschakeld van een van de professionele visa services. Zij kunnen u namelijk gemakkelijk helpen bij het vinden van de juiste documenten voor de aanvraag. Hierdoor wordt u een groot gedeelte van het werk uit handen genomen en dit scheelt veel stress. Voor een visum Rusland voor toeristen heeft u enkele documenten nodig die uw reis legitimeren. Uiteraard heeft u ten eerste een geldig Europees paspoort nodig. Daarnaast dient u een zogenaamde ‘uitnodiging’ te hebben van een Russische reisorganisatie. Dit document ontvangt u meestal van de Russische touroperator op het moment van de boeking. Hierin wordt aangegeven hoe u zult gaan reizen, wanneer u zult landen en wanneer u weer vertrekt. Daarnaast heeft u een bewijs van verzekering nodig van uw verzekeraar. Al die documenten dienen samengevoegd te worden en opgestuurd naar de Russische ambassade. Uiteraard, wanneer u gebruik maakt van een tussenpersoon als visa service, wordt dit voor u gedaan. 

Naar Rusland reizen met auto of motor

Reist u naar Rusland met een auto of motor? Dan dient u een aantal extra documenten te verschaffen voor het visum Rusland kan worden afgegeven. Hierbij dient u bijvoorbeeld het kentekenbewijs, verzekeringsbewijs en een uitnodiging met “in reizen per auto” te verschaffen. Zo bent u als toerist helemaal klaar voor uw reis naar Rusland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *