Waar kun je SEA zien?

Wanneer we SEA uitbesteden aan competente diensten, verschijnt je website op de 1e pagina met zoekresultaten van zoekmachines. Het heeft een groene link onder aan de blauwe titel die eerst “Advertentie” zegt. De meeste geadverteerde zoekresultaten van zoekmachines verschijnen altijd helemaal bovenaan de eerste pagina van de zoekmachine. Dat is erg handig, vooral als je je website goed zichtbaar wilt maken voor mensen die op internet surfen. De meeste mensen die zoeken in zoekmachines zoals Google en Bing kijken alleen wat er op de eerste pagina van de zoekresultaten staat. De bezoeken aan de 2e pagina met zoekresultaten zijn beduidend lager. Als je niet in de topresultaten van de zoekmachine verschijnt, is de kans groot dat je website niet door mensen wordt gezien.

 

Verschil tussen SEA en SEO

Zowel de zoekmachineadvertentie als de zoekmachineoptimalisatie hebben hetzelfde doel: je website helpen hoger te scoren in de zoekresultaten van zoekmachines. Maar er is een enorm verschil in welke sectoren elke tool behandelt. Zoekmachineoptimalisatie is vaak onzichtbaar voor de mensen. Het richt zich meer op wat de zoekmachine wil. Door je website te optimaliseren, maak je deze aantrekkelijker voor zoekmachines. Dit heeft tot gevolg dat zoekmachines ervoor kiezen om je hoger te rangschikken wanneer bepaalde zoekwoorden worden doorzocht door internetsurfers. Zoekmachineadvertenties richten zich meer op advertenties. Het is zichtbaar voor de mensen, want als het in de zoekresultaten van zoekmachines verschijnt, wordt opgemerkt dat het een advertentie is. Je kunt proberen om online marketing uitbesteden aan diensten om deze advertenties zoekmachine vriendelijker te kunnen maken.

 

Een geweldige combinatie

Hoewel je slechts één methode kunt gebruiken, zorgt het effectief gebruik van zowel SEA als SEO ervoor dat je aanwezigheid op het internet goed zichtbaar is. Maar het is niet gegarandeerd. Alleen omdat je SEA en SEO op je website hebt gebruikt, betekent dit niet automatisch dat je bovenaan de zoekresultaten van zoekmachines komt. Je hebt strategieën en plannen nodig. Daarom zijn er diensten waarmee je SEA en SEO kunt uitbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *