Waar moet je naar kijken bij het afsluiten van een autoverzekering

Het is zo gedaan en erg belangrijk, maar toch weten veel mensen niet precies hoe ze een autoverzekering moeten afsluiten en waar ze naar moeten kijken.  Dit is ook helemaal niet zo gek want het is niet iets wat je in de schoolbanken leert, om jou toch een handje op weg te helpen hebben wij een aantal tips voor jou op een rijtje gezet.

De leeftijd van de auto

Bij het verzekeren van een nieuwe of een jonge auto doe je er verstandig aan om goed te letten op de nieuwwaarderegeling. Met deze regeling gaat er bij schade uit van de nieuwwaarde van de auto. Als je een hoop schade hebt kan dit een groot verschil zijn in geld dat je terugkrijgt. Als je een oude auto hebt zal er een grotere kans zijn dat je auto regelmatig kapot zal gaan. Houd dan ook goed rekening met de leeftijd als je een Car insurance Netherlands afsluit. 

Kijk goed naar het eigen risico

Het eigen risico is het deel van de schade waar je zelf voor opdraait. Als je bijvoorbeeld schade van €1000 en een eigen risico van €300 hebt, krijg je €700 uitgekeerd. Elke verzekering heeft weer een ander eigen risico. Kijk dan ook goed wat het voordeligst voor jou is en kijk niet alleen naar hoe goed jij kan rijden. Je moet namelijk ook je eigen risico betalen als iemand schade bij jou rijdt.

De verschillende verzekeringsvormen

Elke auto eigenaar is verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten. De autoverzekering biedt dan dekking voor schade die je je met jouw auto veroorzaakt aan anderen. Met de WA beperkt casco verzekering wordt ook de schade bij diefstal, aanrijding met loslopende dieren en ruitbreuk bij je eigen auto verzekert. Tot slot heb je de WA casco verzekering. Met deze verzekering wordt bijna alles gedekt, deze verzekering staat dan ook wel bekend als Allrisk. 

Er zijn nog veel meer (kleine) factoren die handig kunnen zijn bij het afsluiten van een autoverzekering. Zo kan het zijn dat je schadevrije jaren hebt opgebouwd en je kan bij sommige verzekeringen genoegen nemen met een beperkte dekking. Dit is echter lang niet voor iedereen toepasbaar. Wij raden je dan ook aan om goed te kijken naar je eigen situatie, rijgedrag en de tijd dat je op de weg bent. Als je hier rekening mee houd zal je de juiste autoverzekering zo vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *