Waar moet je op letten bij het inhuren van een ICT partner voor je bedrijf?

Ambitieuze en snelgroeiende bedrijven kunnen tegenwoordig niet meer zonder een ict specialist, iemand die er voor zorgt dat de techniek die voor jouw bedrijf nodig is altijd helemaal in orde is. Als je dat niet hebt, zal alles niet altijd even soepel lopen aangezien er wel eens wat stuk gaat of dat de techniek niet meer up-to-date is voor deze tijd. Je kan natuurlijk personeel aannemen die dit helemaal zullen inrichten en bijhouden, dit is echter voor veel bedrijven niet te doen en simpel gezegd ook gewoon niet nodig. Veel bedrijven nemen de beslissing om de ICT uit te besteden, er zijn wel een aantal zaken waar je hierbij op moet letten.

Kies voor een professional

In dit geval geldt, goedkoop = duurkoop. Als het gaat om de technische ondersteuning voor je bedrijf, wordt het altijd aangeraden om voor een professional te kiezen. Het is wel belangrijk om er goed op te letten waar het voor is, je hebt namelijk ook meerdere specialismen binnen deze sector. Iemand met veel algemene kennis zal je waarschijnlijk al met veel zaken kunnen hebben, maar kunnen afhaken als het té specifiek wordt in een bepaalde richting.

Welke specialisme heb je nodig?

Je hebt op het gebied van ICT ook meerdere specialismen en richtingen waar je gebruik van kan maken, het belangrijk om goed te kijken wat je precies nodig hebt. Zo wordt de infrastructuur van het netwerk steeds belangrijker en complexer, alles moet immers goed en soepel werken. Als dat bij je bedrijf nog niet het geval is, omdat het een nieuw bedrijf is of omdat de infrastructuur niet meer modern is, kan je een netwerkbeheerder inhuren. Wanneer het meer gaat om de werkplekken van de werknemers, wordt een systeembeheerder ingeschakeld. Wanneer een bedrijf groeit zal het aantal computers, telefoons, laptops en andere apparaten ook meegroeien. Het is belangrijk dat deze apparaten goed met elkaar en het netwerk verbonden zijn, voor een optimale werksituatie. Je hebt ICT’ers die in één van deze richting gespecialiseerd zijn, je hebt echter ook mensen die gespecialiseerd in beide richtingen zijn. Maak bijvoorbeeld gebruik van de diensten van DVD-ict, een ICT bedrijf in de buurt van Breda die over veel ervaring en kennis beschikt van beide specialismen.

Kies voor maatoplossingen

Ieder bedrijf is natuurlijk anders, ze hebben waarschijnlijk bepaalde eisen en wensen en daarom is dergelijk technisch advies vaak maatwerk. Het is dan ook belangrijk dat je aan je ICT partner laat zien hoe het bedrijf in elkaar steekt, en wat je precies van hun verwacht. Een geschikte partner denkt ook mee, probeer erachter te komen hoe zij hun werkzaamheden bij andere bedrijven gedaan hebben om een goed beeld te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *