Waar moet u op letten bij het kopen van verpakkingsdozen?

Een kartnonendoos is het meest gangbare verpakkingsmateriaal voor veel bedrijven. Er zijn dan ook veel verschillende dozen te onderscheiden. Denk aan verschillen in formaat en kwaliteit. Met dit enorme aanbod is het logisch dat de keuze niet eenvoudig is. In dit artikel worden zoomen we in waarop u moet letten voor een doos op maat die perfect is voor uw business.

Welk type en formaat van de doos zijn geschikt voor u?

Om te beginnen zijn er diverse typen dozen. Doordat wereldwijd dozen worden gebruikt zijn er internationale codes voor het ‘model’ doos. Deze beginnen allen met FEFCO, gevolgd door een nummer. FEFCO staat voor Fédération Européenne des Fabricants de Carton Ondulé, ofwel: “Europese Federatie van Golfkartonfabrikanten”. Hieronder een opsomming van een aantal FEFCO dozen:

  • FEFCO 0201 – Amerikaanse vouwdoos
  • FEFCO 0203 – Vouwdoos
  • FEFCO 0427 – Postdoos
  • FEFCO 0409 – Wikkeldoos

Het is belangrijk om goed na te denken welk type doos het meest interessant is voor uw product. Een doos die precies om uw product(en) heen past, laat u namelijk geld besparen. Denk aan karton wat niet hoeft te worden verspilt en minder gebruik van vulmateriaal. Wanneer u veel producten verzend, kunt u een aardig zakcentje besparen! In deze dozen configurator kunt u samenstellen welke doos het beste bij uw product(en) past en hoeveel dit gaat kosten.

Kwaliteit van de doos

Naast formaat is de kwaliteit van een doos erg belangrijk om over na te denken. Kwaliteit betekent in dit geval de stevigheid van de doos. Het wordt geadviseerd om voor een doos van hoge kwaliteit te kiezen als de producten erg zwaar, breekbaar of kwetsbaar zijn. Hierbij kan o.a. gekozen worden uit enkele en dubbele golfplaten.

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel leveranciers voor dozen op maat. Hierbij kan vrij eenvoudig worden samengesteld welke doos het beste bij ieder product past en wordt er uiteindelijk ook karton bespaard. Dit is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook het milieu!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *