Waardoor snurkt men en hoe kan je oplossen?

Snurken kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, zoals je genen, de anatomie van je mond en alcoholgebruik. In de onderstaande blog wordt het allemaal uitgelegd, zowel als de oplossing ervoor. 

Genen 

Mannen hebben meer kans op snurken of slaapapneu dan vrouwen. Maar ook een familiegeschiedenis van snurken of obstructieve slaapapneu kan effect hebben op snurken. Erfelijkheid is een mogelijke risicofactor voor OSA. Ook mensen met overgewicht of obesitas hebben meer kans op snurken of obstructieve slaapapneu. Chronische verstopte neus of een kromme scheiding tussen de neusgaten kan ook bijdragen aan het snurken. 

De anatomie van je mond 

Als u een laag, dik, zacht gehemelte heeft, kan uw luchtweg smaller worden. Mensen met overgewicht kunnen extra weefsels achter in hun keel hebben die hun luchtwegen kunnen vernauwen. Evenzo, als het driehoekige stuk weefsel dat aan het zachte gehemelte (huig) hangt langwerpig is, kan de luchtstroom worden belemmerd en kan de vibratie toenemen. Een smalle luchtweg hebben. Sommige mensen hebben een lang zacht gehemelte, of grote amandelen of adenoïden, die de luchtwegen kunnen vernauwen en snurken kunnen veroorzaken. 

Alcohol gebruik 

Snurken kan ook worden veroorzaakt door te veel alcohol te drinken voor het slapen gaan. Alcohol ontspant de keelspieren en vermindert uw natuurlijke afweer tegen luchtwegobstructie, waardoor het risico op snurken toeneemt. 

Hoe kan je zorgen dat je niet meer snurkt? 

Met een MRA-orthese ook wel een anti snurk beugel genoemd, kan je over snurken heen komen.  Dit is een mondstuk die een je ’s nachts draagt en die de tanden en kiezen die in de boven- en onderkaak iets uit elkaar gehouden. Hierdoor beweegt de onderkaak iets naar voren, waardoor de luchtpijp verder opengaat. Met de luchtweg worden dus niet de tong of de zachte delen van de keelholte opgehouden, wat snurken voorkomt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *