Waarom als bedrijf kiezen voor wagenpark telematica

Ben jij erover aan het nadenken of jij telematica wilt implementeren in jouw bedrijf of wagenpark? Er zijn uiteraard veel vragen die jij hebt voordat jij zo’n investering maakt. Het is in dit geval belangrijk om vooral te kijken naar de mogelijke voor- en nadelen die op jouw pad komen nadat je telematica naar jouw bedrijf hebt gehaald. Wil jij meer over dit onderwerp te weten komen of wil jij graag de stap richting telematica maken? Informeer dan eens op MooveConnectedMobility.com. In dit artikel gaan we voornamelijk kijken naar de voordelen die telematica geven voor het wagenpark.

Verhoog de klantvriendelijkheid van jouw bedrijf

Een belangrijk onderdeel voor ieder bedrijf, waaronder een wagenpark, is de klantvriendelijkheid en klantenservice. De gebruikers van jouw diensten willen de zekerheid hebben dat ze betalen voor het beste. Met behulp van telematica kan jij nog nauwkeuriger data bijhouden. Deze data wordt vervolgens geanalyseerd en verbeteringen kunnen daarna worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan het automatiseren van het beantwoorden van standaard vragen, zoals rondom de aankomsttijd. Maar ook het zo accuraat mogelijk maken van facturen op basis van werktijd van medewerkers op locatie. Het wordt met behulp van telematica allemaal nauwkeuriger en betrouwbaarder.

Een efficiënte planning

Een ander belangrijk voordeel is de efficiëntie van het gebruiken van telematica. Met behulp van het datasysteem kan jij het aangeven van aankomsttijden en levertijden makkelijk doorgeven aan de klant. Wanneer iemand vraagt hoe laat de chauffeur aankomt zonder dat je gebruik maakt van telematica, dan moet je eerst jouw chauffeur bellen om vervolgens de klant terug te bellen. In geval van vertraging moet dit gehele proces weer herhaald worden. Telematica zorgt ervoor dat je binnen een klik precies kan zijn waar de chauffeur is en wat de verwachte aankomsttijd is. In geval van een ongeluk, autopech of vertraging, wordt dit direct gecommuniceerd naar jou of de klant.

Minder onnodig CO2 uitstoot of brandstofverbruik

Telematica zorgt voor twee vliegen in één klap. Met behulp van het tracking systeem wordt de meest zuinige route uitgekozen. Deze zuinige route voorkomt dat er meer brandstof wordt verbruikt dan nodig is. Dit zorgt ervoor dat je minder brandstofkosten hebt, terwijl je ook bijdraagt aan minder uitstoot. Daarnaast wordt deze, en andere gerelateerde data rondom CO2, getrackt. Met behulp van deze informatie kan je investeringen of veranderingen maken die zorgen dat jouw wagenpark minder CO2 uitstoot geeft. Het zorgt er dus voor dat jij investeert in punten die daadwerkelijk zorgen voor een impact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *