Waarom een VPN handig is voor bedrijven?

Internet privacy en anoniem kunnen rond surfen wordt steeds belangrijker. Steeds meer mensen zien het belang in van het zo goed mogelijk bewaken van hun privacy. Daarom maken steeds meer mensen van een zogeheten VPN dienst (Virtual Private Network).

 

Privacy bewaken met VPN.

 

Met een VPN kun je namelijk je privacy bewaken en heb je weer zelf 100% controle over welke gegevens je met wie wilt delen in plaats van andersom. Hoewel deze diensten enorm in trek zijn bij mensen thuis en voor op hun mobiele apparaten kunnen bedrijven er ook veel profijt van hebben. In feite op exact dezelfde manier zoals je je persoonlijke gegevens ook wilt beschermen wil je ook je bedrijfs informatie en gegevens veilig houden. Bekijk hier wat VPN precies is en wat de beste VPN diensten zijn waar je gebruik van kunt maken: https://passwordmanagers.nl/vpn/ 

Verschil VPN – VPS.

 

Nu moet je als bedrijf VPN niet verwarren met een VPS waar veel bedrijven al gebruik van maken. Een VPS is een virtual private server waarmee je het mogelijk maakt om op afstand te kunnen inloggen op de servers van het bedrijf om zo bijvoorbeeld thuiswerken mogelijk te maken en om een efficiënt en duurzaam IT beleid te hanteren.

 

Wat heb je als bedrijf aan een VPN dienst?

 

Met VPN kun je voorkomen dat je als bedrijf gehackt wordt en andere bedrijven je continue lastig vallen met hun verkooppraatjes. Net zoals thuis of op je mobiel laat je zonder een VPN overal informatie achter over je surfgedrag en interesses. Deze informatie wordt aan je IP adres gekoppeld en aan eventuele accounts die jezelf ergens registreert. Zo komen steeds meer bedrijven informatie van je te weten en kunnen dat aan je persoon maar ook aan je bedrijf koppelen. In dit artikel lees je enkele voordelen van een beveiligde verbinding.

 

Vervolgens kunnen ze jouw informatie gebruiken om je gericht te targeten met aanbiedingen en of juist prijzen aan te passen omdat je eerder bent geweest.

Onbeperkt toegang tot alle websites.

 

Afhankelijk van het soort bedrijf dat je bent en welke diensten je aanbiedt. Wil je ook onbeperkt toegang tot het internet zonder dat bepaalde websites of diensten geblokkeerd zijn voor je. Vooral anonimiteit is erg belangrijk, alleen hiermee kun je al veel tijd besparen omdat je zult merken dat je minder spam ontvangt. Minder vaak wordt lastig gevallen met vertegenwoordigers en telemarketeers waar je helemaal niet op zit te wachten en alleen maar kostbare tijd van je afnemen.

 

Verklein het risico op ransomware.

 

Ook ransomware is een belangrijk onderdeel waar bedrijven voor uit moeten kijken. Ransomware is een opkomend fenomeen dat al jaren bestaat maar steeds vaker wordt toegepast. Hiermee targeten criminelen bedrijven en proberen de servers en computers van bedrijven te hacken om daar vervolgens een virus of  dus ransomware op te installeren. Hiermee wordt vervolgens de gehele toegang tot je bedrijfsnetwerk geblokkeerd en kan dit afhankelijk van het bedrijf een schade van tot in de miljoenen opleveren. Er wordt dan een afkoopsom geëist van de internetcriminelen om de blokkade op te heffen. Deze dient vaak in Bitcoins betaald te worden omdat ze zo iets anoniemer kunnen zijn.

 

Ook het risico op dit soort praktijken kun je met een VPN drastisch verkleinen. Zeker wanneer je VPN op server niveau installeert. Door de anonimiteit weten deze criminelen niet dat je een bedrijf bent of welke IP adressen bij je bedrijf horen en ben je dus een moeilijker doel om aan te vallen.

Beveilig jezelf en je bedrijf optimaal met een combinatie van diensten.

 

Naast een virusscanner en firewall is een VPN en optioneel ook nog een wachtwoordbeheer app een hele sterke manier om je bedrijf goed te beveiligen. Zeker omdat personeel vaak geen tot weinig verstand heeft van dit soort zaken is het essentieel om ervoor te zorgen dat het bedrijf optimaal beschermd is tegen hackers, virussen en dat de privacy 100% in eigen hand wordt gehouden.

 

Zeker bedrijven die veel met internet en computers werken hebben hier belang bij. Denk daarbij aan IT bedrijven, maar ook marketingbureaus, webdesign, de e-commerce markt en gerelateerd hieraan zijn bedrijven die juist veel op het internet zitten en dus baat hebben bij een goed werkende VPN.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *