waarom huisstijl

Waarom is een professionele huisstijl zo belangrijk?

Het laten ontwerpen van een huisstijl is enorm belangrijk. De huisstijl, in het Engels “Corporate identity” genoemd, bepaald de identiteit van je bedrijf. Een professionele huisstijl zorgt ervoor dat je bedrijf op de juiste manier wordt gepresenteerd.

 

Een huisstijl bestaat uit het logo, briefpapier, visitekaartjes en de website. De stijl die wordt gebruikt op al deze uitingen wordt de huisstijl genoemd. Een professionele huisstijl zorgt voor een duidelijk imago en straalt de boodschap van je bedrijf uit.

Wat zijn de voordelen van een huisstijl?

Een goede huisstijl zorgt voor herkenning van je bedrijf. Mensen die je logo, website of briefpapier voorbij zien komen herinneren je bedrijfsnaam eerder bij een professionele huisstijl. Een uniek imago van je bedrijf laat zien dat je als bedrijf anders bent dan je concurrenten. Ook zorgt een professionele huisstijl voor direct vertrouwen van potentiële klanten en het schept ook geloofwaardigheid. 

Sterk logo is de basis

De basis van een goede en professionele huisstijl is een sterk logo. Het ontwerpen van een logo is een vak apart. Wij adviseren om niet zelf een logo te gaan ontwerpen. Een logo is zo ontzettend belangrijk dat je dit beter aan een professional kunt overlaten. Een grafisch vormgever houdt rekening met belangrijke punten als het kleurgebruik, vormen en het lettertype.

 

Heb je een logo laten ontwerpen door een professional? En is deze helemaal naar wens? Dan kan er verder gewerkt worden aan een professionele huisstijl. Vaak worden er elementen uit het logo verwerkt in de huisstijl. Ook wordt er vaak gekozen voor bijpassende kleuren. Het is belangrijk dat een logo en huisstijl simpel wordt gehouden. Dit maakt het herkenbaarder en zorgt ervoor dat het ook nog eens professioneler oogt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *